Span će pripojiti povezana društava Bonsai i Ekobit

Integracijom Bonsaia i Ekobita u Span objedinit će se Spanova ponuda razvoja softverskih i AI rješenja. Ciljani datum stupanja pripajanja na snagu je krajem drugog kvartala 2024. nakon čega će pridružena društva djelovati pod jedinstvenim Span brendom

66
Bonsai
[Izvor: Span]

Span d.d. sklopio je ugovor o kupoprodaji 30 posto poslovnih udjela u društvu Bonsai d.o.o. Vrijednost transakcije iznosi 750.000 eura. Kupnjom preostalih 30 posto udjela u povezanom društvu Bonsai d.o.o., Span d.d. stekao je stopostotno vlasništvo te najavio namjeru pripajanja tog društva. Istovremeno, najavljena je i namjera pripajanja povezanog društva Ekobit, koje je u stopostotnom vlasništvu društva Span d.d. od akvizicije 2022. godine.

Integracijom Bonsaia i Ekobita u Span objedinit će se Spanova ponuda razvoja softverskih i AI rješenja. Cilj je ostvariti jedinstven nastup na tržištu, unutar istog društva i pod jedinstvenim Span brendom. Uz cloud i cybersecurity, umjetna inteligencija postaje jedan od ključnih strateških smjerova Spana u narednom razdoblju.

AI rješenja počela su se sve intenzivnije implementirati u organizacije, a dostupnost generativne umjetne inteligencije, taj je proces još dodatno ubrzao. U poslovnom okruženju sve se više razmatraju opcije na koji način rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji mogu poboljšati poslovanje i unaprijediti procese.

„AI nije više nešto o čemu se samo govori, umjetna inteligencija ulazi na velika vrata u poslovanje. Ovim ćemo pripajanjem dodatno ojačati Spanovu AI ponudu unutar ključnih segmenata našeg poslovanja te očekujem da će nam razvoj tog dijela generirati značajnu dobit u godinama koje dolaze“, istaknuo je Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana.

Ciljani datum stupanja pripajanja na snagu je krajem drugog kvartala 2024. godine, nakon čega će pridružena društva Bonsai i Ekobit djelovati pod jedinstvenim Span brendom.

Span d.d. će naknadno bez odgode objaviti kada bude sklopljen Ugovor o pripajanju između Bonsai d.o.o. i Span d.d. te Ekobit d.o.o. i Span d.d., sukladno svim primjenjivim odredbama Zakona o trgovačkim društvima.