Split na dva dana postaje centar za blockchain tehnologiju

Ove godine BlockSpliti širi svoj startup program sa zasebnom pozornicom tijekom prvog dana na kojoj će stručnjaci raspravljati teme o financiranju i skaliranju blockchain startupova

39
BlockSplit
Belma Gutlić, organizatorica BlockSplit konferencije

Više od 600 stručnjaka i poduzetnika iz područja blockchaina te onih koji žele znati više o blockchainu okupit će se u Splitu od 23. do 25. svibnja na konferenciji BlockSplit. Najveća regionalna Web3 konferencija u svom četvrtom izdanju donosi bogat dvodnevni program na tri pozornice, brojne relevante radionice, nagradne natječaje i uskoro nezaboravne tulume u najatraktivnijim splitskim klubovima. Treći dan predviđen je za izlet na otoke. Ulaznice za konferenciju su rasprodane.

“Sjajno je vidjeti koliko zajednica, prvenstveno u regiji ali i šire, s veseljem očekuje četvrti BlockSplita i da se žele vratiti. Iznenadio nas je i veliki interes za speaking slotove tako da smo program popunili do zadnje minute, pokrivajući teme prilagođene različitoj publici. Od radionica za početnike do primjene blockchaina u znanosti ili novih trendova poput digitalnih identiteta o kojima ćemo slušati i kroz predavanja i kroz panele. Jedna smo od rijetkih konferencija koja može ponuditi i izlet brodom do otoka, što smo planirali treći dan, a to posebno veseli i organizaciju i goste. Nema boljeg načina i mjesta za networking”, poručuje Belma Gutlić, organizatorica BlockSplit konferencije.

BlockSplit okuplja vodeće stručnjake iz područja blockchaina, kriptovaluta, decentralizacije, DeFi ili decentraliziranih financija, NFT-a, digitalnih identiteta, DeSci ili decentralizirane znanosti i drugih srodnih područja, što omogućuje sudionicima da steknu cjelovit uvid u najnovije trendove i tehnologije te da se informiraju o različitim aspektima blockchain industrije.

Ove godine BlockSpliti širi svoj startup program sa zasebnom pozornicom tijekom prvog dana na kojoj će stručnjaci raspravljati teme o financiranju i skaliranju blockchain startupova, a deset odabranih predstavnika će se natjecati za vrijedne nagrade partnera pred šestero stručnih članova žirija.

“Blockchain pruža mogućnost da se stvori novi ekonomski i društveni model koji je otvoren, transparentan i pravedan. To privlači ljude koji dijele viziju o stvaranju boljeg i inkluzivnijeg svijeta. Web3 zajednica je još uvijek relativno nova i razvija se brzo. U takvom okruženju, suradnja i zajedništvo postaju ključni elementi za uspjeh. Poduzetnici, programeri, investitori i entuzijasti shvaćaju da je suradnja važna kako bi se ubrzao napredak tehnologije i potaknula njena šira primjena”, dodaje Antonio Perić-Mažar, također organizator BlockSplita.