Adria Dental Group otvorila dentalni laboratorij u Kastvu vrijedan preko 4 mil. eura

Dentalni laboratorij otvoren u Kastvu predstavlja najveću tehnološku investiciju u dentalni sektor u ovom dijelu Europe

55
Dentalni laboratorij u Kastvu - Adria Dental Group,
Svečano otvorenje najvećeg dentalnog laboratorija u ovom dijelu Europe u vlasnistvu Adria Dental Group

Adria Dental Group (ADG) u sklopu svoje članice poliklinike Rident, otvorila je u Kastvu najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe, vrijedan preko četiri milijuna eura.

Dentalni laboratorij u Kastvu prostire se na 1.200 kvadratnih metara i opremljen je najmodernijom proizvodnom tehnologijom, s dva 3D laserska printera za metalne konstrukcije, kao i glodalicama za cirkon i metal koje su umrežene u jedinstveni sustav. U sklopu laboratorija je i Adria Dental Group akademija – edukacijski centar koji omogućava zaposlenicima, kao i drugim zainteresiranim stručnjacima, pristup najnovijim znanjima i vještinama potrebnim za rad u suvremenoj dentalnoj praksi.

Laboratorij će otvoriti 70 novih radnih mjesta, različitih profila stručnjaka, od dentalnih stručnjaka do dizajnera i CNC operatera.

Investicija od preko 4 milijuna eura u dentalni laboratorij predstavlja najveću tehnološku investiciju u dentalni sektor u ovom dijelu Europe.

50 milijuna eura investicija

Adria Dental Group je najveća dentalna grupacija u srednjoj i istočnoj Europi, upravlja s deset dentalnih klinika, osam dentalnih laboratorija i više od 100 najmodernijih dentalnih ordinacija te ima više od 550 zaposlenika. S 50 milijuna eura investicija u posljednje tri godine, u dentalne klinike u Hrvatskoj i Sloveniji, najveći su investitor u dentalni sektor u regiji. Grupaciju čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design u Hrvatskoj te Primadent u Sloveniji.

„Adria Dental Group osnovana je kako bi unaprijedili kvalitetu dentalne usluge u cijeloj regiji, čineći vrhunsko znanje i tehnologiju jednako dostupnima svakom našem pacijentu i liječniku, Dentalna industrija se ubrzano digitalizira i transformira što zahtijeva velika ulaganja, i u tehnologiju i u ljude. Mi smo u posljednje nepune tri godine samo u tehnologiju i u edukaciju investirali preko 8 milijuna eura.”, istaknuo je Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group dodavši:

“Iako smo najveći u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, vidimo još puno dodatnog potencijala za rast, i na domaćem i na EU tržištu, a s investicijom u dentalni laboratorij osigurat ćemo poziciju u samom vrhu dentalne medicine u EU. Novi laboratorij na Kastvu već je dobio status referentnog centra za testiranje najnovijih materijala i tehnologije najeminentnijih proizvođača u dentalnoj medicini.”

Potencijal rasta zdravstvenog sektora u Hrvatskoj

Svečanom otvorenju laboratorija prisustvovali su i predstavnici Vlade RH: predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao i lokalne vlasti – Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije i Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke.

„Privatni dentalni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima snažan potencijal rasta i razvoja. To smo u PCP-u prepoznali te kroz osnivanje Adria Dental Group i investicije podržavamo razvoj sektora. Usmjeravanjem investicija u tehnologiju, zaposlenike, ali i u proizvodne kapacitete radimo iskorak koji nam omogućava da u Hrvatskoj osiguramo dentalnu uslugu i dentalne proizvode vrhunske kvalitete”, kazao je Igor Čičak, glavni partner i predsjednik Uprave Provectus Capital Partners.