Američko veleposlanstvo potvrdilo da su ispunjeni uvjeti za ukidanje viza

Postotak odbijenih turističkih ili poslovnih viza u Hrvatskoj pao je na 2,69 posto prošle godine što je nužan korak naprijed u priključivanju tzv. visa-waiver programu, napisala je na Twitteru zamjenica američkog veleposlanika u Hrvatskoj Victoria J. Taylor

73
SAD vize

Američko veleposlanstvo objavilo je da je Hrvatska ispunila posljednji uvjet za ukidanje viza između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske. Naime, prema američkom zakonu za ulazak u bezvizni režim omjer podnesenih i odbijenih zahtjeva mora biti manji od tri posto. Taj je uvjet sada ispunjen.

Vijest je na Twitteru objavila zamjenica američkog veleposlanika u Hrvatskoj Victoria J. Taylor. Zahvalila je Vladi te ministarstvima vanjskih i unutarnjih poslova na zajedničkom radu.

“Službeno je! Ukupni postotak odbijenih turističkih ili poslovnih viza u Hrvatskoj pao je na 2,69 posto prošle godine što je nužan korak naprijed u priključivanju tzv. visa-waiver programu. Veselimo se što će Hrvati u bliskoj budućnosti putovati u SAD bez vize”, napisala je Victoria Taylor.

“Nastavit ćemo blisko surađivati s Hrvatskom kako bismo dovršili sve zahtjeve za bezvizni režim”, dodala je.

Prilikom posjeta Hrvatskoj u listopadu sada već bivši američki državni tajnik Mike Pompeo najavio je da je Hrvatska na dobrom putu da ispuni uvjet o postotku odbijenih viza te da bi kroz nekoliko mjeseci mogli biti potpisani ugovori o bezviznom režimu za hrvatske građane.

>>Grlić Radman: SAD do kraja godine ukida vize za hrvatske državljane

>>Hrvatska nadomak ukidanju viza za SAD