Osječko-baranjska županija – Europska regija sporta 2024.

"Pripremamo niz infrastrukturnih projekata koji će opravdati titulu koju smo dobili. Najveći projekt je sportski inkubator koji će se graditi na prostoru bivšeg OLT-a", rekao je župan Ivan Anušić

27
Osječko-baranjska županija
[Izvor: Osječko-baranjska županija]

Osječko-baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta za 2024. Tome su pridonijela i sportska događanja koja se organiziraju u Osijeku poput Panonian Challengea (Festivala ekstremnog sporta), DOBRO World Cup (Svjetski kup u gimnastici), prvenstva u streljaštvu, svjetsko prvenstvo u ribolovu… Naime, sam proces kandidature trajao je više mjeseci i obuhvatio je istraživanje o sportskim navikama građana, sportskoj infrastrukturi te sportskim ostvarenjima profesionalnih sportaša.

“Dobili smo potvrdu da ćemo 2024. biti Europska regija sporta”, rekao je župan Ivn Anušić, “Naša je županija izuzetno dobro organizirana po pitanju sporta bilo amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji velikih sportskih manifestacija. Titulu Europske regije sporta ćemo kvalitetno iskoristiti i tijekom 2024. godinu još ćemo snažniji naglasak staviti na sport, izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša od rekreativnih do profesionalnih”.

“Pripremamo niz infrastrukturnih projekata koji će opravdati titulu koju smo dobili. Najveći projekt je sportski inkubator koji će se graditi na prostoru bivšeg OLT-a. Projektna dokumentacija je spremna, a ova europska titula bit će od koristi i u njegovoj realizaciji”, poručio je župan.

“Bitno je istaknuti da trenutak kada ćemo postati Europska regija sporta sigurno nećemo dočekati nespremni. Osječko-baranjska županija sa svim svojim kapacitetima, potencijalima i sportašima koji ju predstavljaju svakako će biti jedna od kvalitetnijih europskih regija sporta 2024.”, zaključio je župan Anušić.