Velika Gorica gradi poduzetnički inkubator vrijedan 26,2 mil. kn

Inkubator će imati 31 ured namijenjen poduzetnicima, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru za poduzetnike početnike, dvije manje dvorane za sastanke te veliku modularnu dvoranu ukupnog kapaciteta 150 mjesta

215
poduzetnički inkubator velika gorica
[Izvor: Grad Velika Gorica]

U Velikoj Gorici počela je gradnja poduzetničkog inkubatora. Ukupna vrijednost projekta iznosi 26,2 milijuna kuna. iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira se 21,25 milijuna kuna, preostalih 4,95 milijuna kuna osigurao je grad Velika Gorica. Izvođač radova je tvrtka Graditelj svratišta, a radovi bi trebali završiti do listopada 2023. godine.

Prema projektu poduzetnički inkubtor imat će 2031,5 m² bruto građevinske površine, odnosno tlocrtne površine od 1137,4 m², i neto korisne površine zgrade 1845,10 m².

Unutar samog inkubatora na dvije razine nalazit će se 31 ured namijenjen poduzetnicima, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru za poduzetnike početnike, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana sa 150 mjesta i svom popratnom opremom i tehnikom. Predviđene su 3 prostorije (mini labovi) za smještaj specijalizirane opreme (ICT) – 3D skenera, 3D printera i drona opremljenog posebnom kamerom za potrebe edukacije projektnog dionika VG Veleučilišta. Opremu će moći koristiti svi korisnici inkubatora. Opremit će se i dvorana za sastanke, velika konferencijska dvorana, kompjuterske sobe, sustav za pristup i nadzor te instalirati  ostala računalna oprema.

Cilj projekta je podići razinu pozitivne poduzetničke klime i rast zapošljavanja na širem području grada Velike Gorice. Specifični cilj je pokrenuti infrastrukturne ali i profesionalne kapacitete za poticanje poduzetnika te suradnju sa srednjim i visokim školama koje djeluju na području grada.