Preminuo Marin Pucar, predsjednik HUP-a i Uprave Podravke

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca preminuo je u 50. godini u koprivničkoj Općoj bolnici nakon teške bolesti

56
Marin Pucar
Marin Pucar

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca preminuo je u 50. godini u koprivničkoj Općoj bolnici nakon teške bolesti.

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga. Nakon toga stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj, a završio je Podravkinu menadžersku akademiju – Pomak.

Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a u Podravku prvi put dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje mesne industrije Danica. Potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja.

Dvije godine kasnije imenovan je direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, da bi potom preuzeo mjesto direktora za hrvatsko tržište. Na toj poziciji je bio do 2008. kada je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata člana uprave postaje predsjednik Uprave Zvečeva (2012.-2016.).

U Podravku se vraća 2017. na mjesto predsjednika Uprave. U kolovozu prošle godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

U mladosti je igrao nogomet u NK Zadar. Za vrijeme studiranja, od 1992. do 1994. godine čuvao je vrata tadašnjeg prvoligaša Radnika iz Velike Gorice. Zatim je branio za niželigaške klubove Karlovac, Samobor, PIK Vrbovec i Zagorac iz Krapine.

Krajem travnja 2010. na autocesti Varaždin – Zagreb skrivio je nesreću u kojoj su poginule dvije osobe. Osuđen je i proveo je u zatvoru 10 mjeseci. Zbog nesreće koju je izazvao, u kojoj je život izgubio i njegov prijatelj, Pucar je izrazio sućut obiteljima I često je isticao veliko žaljenje.