Anketa: Kakvo je stanje u zgradama diljem Hrvatske?

ZGRADOnačelnik.hr pokrenuo je online anketu kojom želi osjetiti puls stanara u Hrvatskoj, čuti koliko su (ne)zadovoljni životom u zgradi. I saznati koji su gorući problemi u zgradama

31
[Izvor: Pixabay]

Portal ZGRADOnačelnik.hr pokrenuo je online anketu u kojoj želi doznati kakvo je stanje višestambenih zgrada u Hrvatskoj. Anketa je namijenjena svima koji žive u višestambenoj zgradi.

Više od 85 posto svih nekretnina u vlasništvu je građana, zbog čega smo u samom vrhu Europe, a posljednji podaci i analize za 2022. pokazuju da je promet nekretninama iznosio 8,5 milijardi eura, što je nevjerojatnih 13 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP-a) te godine.

Kao informativno-savjetodavno-edukativni servis, ZGRADOnačelnik.hr želi čuti mišljenja svih onih koji žive u višestambenoj zgradi. Naime, nekretnine su Hrvatima iznimno važne. Više od 85 posto svih nekretnina u vlasništvu je građana, zbog čega smo u samom vrhu Europe. Nadalje, posljednji podaci i analize za 2022. godinu pokazuju da je promet nekretninama iznosio 8,5 milijardi eura, što je nevjerojatnih 13 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP-a) te godine.

Međutim, nekretnine u Hrvatskoj ne održavaju se na adekvatan način. Kao informativno-savjetodavno-edukativni servis, ZGRADOnačelnik.hr pokrenuo je online anketu kojom želi osjetiti puls stanara u Hrvatskoj, čuti koliko su (ne)zadovoljni životom u zgradi. I saznati koji su gorući problemi u zgradama.

Jesu li suvlasnici (vlasnik = vlasnik stana, suvlasnik = vlasnik stana i suvlasnik u zgradi) inertni i nezainteresirani za održavanje zgrade? Jesu li predstavnici suvlasnika siledžije, upravitelji kradljivci, zaštićeni najmoprimci samo oni koji žive na teret građana, a podstanari oni koji si ni ne mogu priuštiti stan pa zašto da ih se uopće išta pita? Odgovore će pokušati dobiti iz ove ankete.

Suvlasnike diljem Hrvatske između ostaloga, pitaju:

• Koji je najveći problem u/na zgradi
• Čime su najviše zadovoljni u zgradi u kojoj žive
• Koje su radove do sada napravili u zgradi
• Koje radove bi morali napraviti
• Jesu li zadovoljni s predstavnikom suvlasnika i upraviteljem

Rezultati ankete poslužit će i kao smjer svim dionicima u i oko zgrade kako bi znali kojim smjerom zgrade trebaju krenuti.