Zagreb u Praškoj ulici dobio novi boutique hotel s pet zvjezdica

MET Boutique hotel nalazi se u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića, u prostoru u kojem se nekada nalazila Galerija Karas. Vlasnik i investitor je albanski poduzetnik Ahmet Ulaj koji već nekoliko godina posluje u Hrvatskoj

31
MET boutique hotel
Hotel je kategoriziran s pet zvjezdica,a ima 26 soba [Izvor: methotel.hr/rooms/deluxe-room/]

Zagreb je dobio novi boutique hotel. MET Boutique hotel nalazi se u Praškoj ulici, u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića, u prostoru u kojem se nekada nalazila Galerija Karas. Hotel moderne arhitekture na pet katova s pročeljem i ulazom u staklu ima 25 zaposlenih. Kategoriziran je s pet zvjezdica, ima 26 soba, spa, konferencijsku dvoranu, krovnu terasu i druge sadržaje.

Vlasnik i investitor je albanski poduzetnik Ahmet Ulaj, koji je investiciju vodio preko svoje tvrtke Gener 2. Ulaj već nekoliko godina posluje u Hrvatskoj, a projekt izgradnje hotela u Zagrebu pokrenuo je 2017. O vrijednosti investicije nije se htio izjasniti. Za Hinu je rekao kako je o vrijednosti investicije teško govoriti „jer financijska konstrukcija još nije dovršena i još ima radova na lokaciji”.

“Drago nam je da smo u jezgri grada ‘oživjeli’ prostor koji nije bio funkcionalan. Hotel je mali, ali velike simbolike i za regiju jer ukazuje na prijateljstvo i suradnju Hrvatske i Albanije i vjerujemo da je hotel i vrijednost za grad”, istaknuo je Ulaj, izrazivši poštovanje i albanskoj zajednici u Hrvatskoj čiji su predstavnici također bili na otvorenju.

Hotel su zajedno otvorili ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet i vlasnik Ahmet Ulaj.