Atlantic Grupa investira 50 milijuna eura u novu tvornicu Argete kod Varaždina

U poslovnoj zoni Kneginec izgradit će se moderni proizvodni pogon s najvišim tehnološkim standardima te otvoriti do 150 novih radnih mjesta. Plan je da novi proizvodni pogon bude pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole.

111
Atlantic Grupa Argeta

Atlantic Grupa se odlučila na ulaganje u izgradnju nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta i to na području općine Kneginec u okolici Varaždina, objavili su iz kompanije. Radi se o investiciji ukupne vrijednosti od 50 milijuna eura.

Za izgradnju tvornice i prateće infrastrukture kupljeno je građevinsko zemljište u poslovnoj zoni Kneginec veličine 41.000 četvornih metara, a novi proizvodni pogon bit će temeljen na najvišim standardima u prehrambenoj industriji te najvišim principima u zaštiti okoliša. Poslovna zona Kneginec izabrana je za izgradnju nove tvornice na temelju niza kriterija kao što su geografska lokacija, prometna povezanost i razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage, ali i primjena olakšica za skupinu proizvodnih djelatnosti.

Projekt će se realizirati u nekoliko faza,  a plan je da novi proizvodni pogon bude pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje i do 150 novih radnih mjesta.

>>Atlantic Grupa: U 2020. najviše su rasli Argeta, Farmacia i Donat

Delikatesni namazi ključna su kategorija u strategiji Atlantic Grupe

Atlantic Grupa danas ima dvije suvremene tvornice za proizvodnju Argeta namaza – u slovenskoj Izoli te u Hadžićima u BiH, kao i uslužnu proizvodnju u američkom Harrisburgu za tržišta SAD-a i Kanade. Rast i planovi širenja poslovanja namaza kao jedne od ključnih kategorija Atlantic Grupe ukazali su na potrebu izgradnje dodatnih proizvodnih kapaciteta.

Strateško poslovno područje Delikatesni namazi u ukupnom prihodu od prodaje Atlantic Grupe sudjeluje s 15,9 posto i iz godine u godinu ostvaruje dvoznamenkasti rast pa je čak i u vrlo izazovnoj 2020. godini ovo područje raslo zavidnih 15,1 posto u odnosu na godinu ranije.

Argeta je prema Nielsenovim podacima vodeća u Europi u kategoriji mesnih pašteta te uvjerljivi broj jedan u Austriji, Švicarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Kosovu, uz značajno prisustvo i trend rasta u ostalim zemljama EU i svijeta.