Atlantic Grupa prodala kozmetički program tvrtki Magdis

Atlantic Grupa nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja "non-core“ malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike

212
Neva
Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio omiljeni brand Melem.

Atlantic Grupa i tvrtka Magdis iz Zagreba potpisale su ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje je nositelj proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, a pod čijim krovom se nalaze poznati brandovi Rosal, Plidenta i Melem.

Magdis je renomirani proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, a proširenjem proizvodnih kapaciteta i brand portfelja postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda. Magdis će preuzeti proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije s 52 zaposlenih.

Iznos ugovora je, navodi se u priopčenju, poslovna tajna.

Neva je u 2017. ostvarila ukupni poslovni prihod od 61,2 milijuna kuna uz neto dobit od 2,8 milijuna kuna.

Nastavak programa dezinvestiranja

Atlantic Grupa nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja “non-core“ malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike, našavši u tom procesu idealnog partnera u tvrtki Magdis s kojom dijeli zajedničke vrijednosti i želju za nastavkom rasta i razvoja uglednih hrvatskih kozmetičkih brandova. Sinergijski učinci dvaju kompanija stvorit će novi prostor za rast kako na domaćem tržištu tako i pozicioniranje za rast u regiji.

“U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brandova koji vuku svoju tradiciju iz višedesetljetne prošlosti te dijele viziju svojih osnivača. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera“, rekao je Neven Vranković, potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio omiljeni brand Melem. Neva, tako, kao najveći proizvođač kozmetike u Hrvatskoj, baštini visoke standarde kontrole kvalitete i razvoja proizvoda iz velikih farmaceutskih sustava, a dopunjena je vizionarstvom inovatora poput tvorca Melema – Nine Nikšića.

Sličan put slijedi i Magdis i njegova linija proizvoda Biobaza koju je 1993. utemeljio mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji, a uspješno razvio Marko Gross, predsjednik Uprave kompanije Magdis.