cargo-partner otvara logističko-distributivni centar u okolici Zagreba

U centar je direktno uloženo više od 4,5 milijuna kuna najsuvremenije opreme i sustava za skladišno poslovanje, a tvrtka svojim klijentima nudi ne samo skladište, već i potpuno integrirana logistička rješenja prilagođena potrebama klijenata

191
cargo-partner
Logističko-distributivni centar cargo-partner [Izvor: cargo-partner]

U siječnju 2022. otvara se novi, moderni logističko-distributivni centar u Zagrebu u sklopu poslovne zone Meridijan 16, jedne od najvećih zona te vrste i privatnih investicija u Hrvatskoj. Zona se prostire na više od milijun četvornih metara. Zbog neposredne blizine zračne luke Franjo Tuđman, približno 20 minuta vožnje od centra Zagreba, i izravne veze s autocestom A1, ovo je područje zanimljivo mnogim domaćim i stranim logističkim tvrtkama.

Potencijal lokacije prepoznao je, između ostalih, cargo-partner, tvrtka koja nudi uslugu međunarodnog i domaćeg prijevoza robe, logistike, špedicije, carinjenja i skladištenja. S novim modernim logističkim centrom u Zagrebu u koji je izravno uloženo više od 4,5 milijuna kuna najsuvremenije opreme i sustava za skladišno poslovanje, svojim klijentima nude ne samo skladište, već i potpuno integrirana logistička rješenja prilagođena potrebama klijenata.

Uz mogućnost skladištenja na 12.900 četvornih metara (od kojih je 900 m² smješteno na mezaninu), ovaj centar uz suvremene sustave za kontrolu temperature i ventilacije osigurava idealne uvjete skladištenja. Imajući u vidu činjenicu da je Republika Hrvatska u proteklih godinu dana pogođena s dva jača potresa, regalna konstrukcija u logističko-distributivnom centru je u skladu s najvišim Europskim protupotresnim standardima (Eurocode8). Za osiguranje robe visoke vrijednosti, postavljena je i visoka protuprovalnost.

cargo-partner je privatni pružatelj info-logistike koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, kopneni prijevoz i skladištenje. S više od četrdeset godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanca opskrbe, tvrtka dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Tvrtka osnovana 1983. ostvarila je u 2020. procijenjeni promet koji premašuje milijardu eura i trenutno zapošljava 3600 ljudi širom svijeta.

Suvremene tehnologije za najkvalitetniju uslugu

“‘Sa sjedištem u Austriji, s 40 skladišta i više od 260.000 četvornih metara skladišnog prostora diljem svijeta, cargo-partner godinama gradi strategiju razvoja u ugovornoj logistici. cargo-partner Hrvatska kao dio grupacije podupire i slijedi istu strategiju otvaranjem novog centra u sklopu poslovne zone Meridijan 16 kojim će ponuditi sveobuhvatan paket logističkih usluga za optimizaciju skladištenja i distribucije”, rekao je direktor cargo-partnera Hrvatska Zoran Starčević.

Uz pomoć suvremenih tehnologija, poput SPOT platforme za vidljivost i suradnju u lancu opskrbe, cargo-partner će pružiti podršku kupcima u pogledu digitalizacije i automatizacije logističkih poslovnih procesa, kao i za razvoj usluge upravljanja opskrbnim lancem.

Također, omogućit će razvoj novih poslovnih prilika za cijelo hrvatsko gospodarstvo u općenitom smislu. Potencijal nove poslovne zone već su prepoznale brojne internacionalne tvrtke dok je cargo-partner Hrvatska već dio ove priče.

”Vjerujem da ćemo ovom investicijom ojačati društveno odgovorni segment naše tvrtke kojim ujedno pružamo podršku različitim područjima u smislu poboljšanja infrastrukture u Zagrebu, koje dovodi do povećanja broja radnih mjesta i unapređenja uvjeta poslovanja naprednijom tehnologijom. Važan cilj projekta je nedvojbeno i podupiranje hrvatske privrede, da bi Hrvatska postala konkurentnija, sigurnija i inovativnija zemlja te da bi se lakše prilagodila europskim i globalnim trendovima”, za kraj dodaje direktor Zoran Starčević.