Carlsberg ulaže 19 mil. kuna u novu liniju za punjenje limenki u Koprivnici

S novom linijom za punjenje limenki treća najveća pivovara u Hrvatskoj povećat će volumen proizvodnje za procjenjenih 46 posto. Na novoj liniji punit će se i najvažniji Carlsbergov domaći brend, Pan pivo

97
Carlsberg
Pivovara Carlsberg Koprivnici [Izvor: Carlsberg]

Carlsberg Croatia ulaže gotovo 19 milijuna kuna u proširenje proizvodnih kapaciteta u pivovari u Koprivnici. Investicija se odnosi na novu liniju za punjenje limenki s kojom će treća najveća pivovara u Hrvatskoj povećati volumen proizvodnje za procjenjenih 46 posto. Na novoj liniji limenki punit će se najvažniji Carlsbergov domaći brend, Pan pivo.

Linija će biti smještena u postojeći pogon što neće zahtijevati građevinske radove. Nakon fizičkog dolaska krajem ove godine, njena instalacija i podešavanje potrajati će nekoliko mjeseci, pa se očekuje da će prve limenke iz koprivničke pivovare izaći početkom svibnja iduće godine.

Ulaganje od 2,5 milijuna eura značit će i otvaranje dodatnih dvadesetak radnih mjesta.

“Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućit će nam da zadovoljimo još više potreba potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom”, rekao je poručio je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia.

Dodao je kako je Koprivnica i dosad bila važno proizvodno središte za Somersby. Iz Koprivnice se cider izvozi diljem svijeta, a “ova investicija znači da smo još spremniji za potrebe lokalnog i izvoznog tržišta”.