Češka tvrtka DD Acquisition završila preuzimanje Đure Đakovića

Ulaganjem Česi stječu pravo na više od 76 posto udjela u Đuri Đakoviću i kontrolu upravljanja. Preuzimaju grupaciju s oko 800 zaposlenika koji očekuju bolje uvjete rada i rast zaposlenosti

168
Đuro Đaković

Završen je postupak preuzimanja Đure Đakovića: češka tvrtka DD Acquisition uplatila je na račun slavonskobrodske grupacije sto milijuna kuna, a potvrđeno je i ulaganje 133 milijuna kuna u pravima, objavio je HRT.

Odluku o dokapitalizaciji i ulasku strateškog partnera potkraj kolovoza podržala je glavna skupština Đure Đakovića. Dio je programa restrukturiranja i spašavanja posrnule tvrtke.

Ulaganjem Česi stječu pravo na više od 76 posto udjela u Đuri Đakoviću i kontrolu upravljanja. Preuzimaju grupaciju s oko 800 zaposlenika koji očekuju bolje uvjete rada i rast zaposlenosti.

“Očekujemo nastavak priče u pozitivnom smislu. Uskoro nam izlaze kolektivni ugovori i vjerujemo da ćemo s novim vlasnikom dogovoriti nove stvari, nadograditi postojeći kolektivni ugovor i poboljšati prava u odnosu na sadašnja”, rekao je Željko Gavran, povjerenik Sindikata metalaca u Đuri Đakoviću.