CME zaključio preuzimanje RTL-a Hrvatska

Branko Čakarmiš postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije. Predsjednikom nadzornog odbora RTL-a Hrvatska imenovan je Christoph Mainusch

52
RTL Hrvatska
[Izvor: rtl.hr]

CME Media Enterprises B.V. (CME) objavio je kako je nakon dobivenog odobrenja hrvatskih regulatornih tijela zaključeno preuzimanje RTL-a Hrvatska. CME navodi da u svom vlasništvu ima šest nakladnika u šest zemalja srednje i istočne Europe, koji imaju 42 kanala i dosežu ukupno 49 milijuna gledatelja.

Sredinom veljače ove godine PPF grupa je objavila da je njezina podružnica CME Media Enterprises potpisala ugovor o preuzimanju 100 posto vlasništva u RTL-a Hrvatska, pri čemu je imovina hrvatske komercijalne televizije procijenjena na 50 milijuna eura. Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje brenda RTL u Hrvatskoj.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prošlog tjedna odobrila je preuzimanje uz ocjenu da koncentracija nema značajan učinak na tržišno natjecanje, budući da se njome ne stvara novi, niti jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije na tržištu.

Predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju Didier Stoessel najavljuje “još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu te posvećenost pluralizmu i visokokvalitetnom novinarstvu” kao i promjene u menadžmentu i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska.

Branko Čakarmiš, predsjednik Uprave Pro Plusa, postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije. Čakarmiš će također nastaviti obnašati dužnost predsjednika uprave Pro Plusa. Predsjednikom nadzornog odbora RTL-a Hrvatska imenovan je Christoph Mainusch.

Dosadašnji predsjednik uprave RTL-a Hrvatska Marc Puškarić s 1. lipnjem napušta svoju poziciju.