Croatia osiguranje povećava božićnice, uskrsnice i regres

Prema novom Kolektivnom ugovoru ukupna godišnja masa bruto plaća povećava se za 2 posto. Božićnica se ove godine povećava na 250 eura, a iduće na 300 eura, uskrsnica se povećava na 100 eura, a regres za godišnji odmor već od ove godine na 225 eura

54
LukaSmuk 2019

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su novi Kolektivni ugovor. Visoka razina radnih i materijalnih prava iz Kolektivnog ugovora koji je bio sklopljen do 30. lipnja 2024. potvrđena su i produžena za novo razdoblje do 30. lipnja 2025., dok su neka i povećana, čime je razina prava zaposlenika i dalje značajno iznad standarda industrije i iznad one koju jamči Zakon o radu, navodi se u priopćenju društva.

Između ostalog, povećava se ukupna godišnja masa bruto plaća za 2 posto. Božićnica se ove godine povećava na 250 eura, a iduće na 300 eura, dok se uskrsnica povećava na 100 eura. Regres za godišnji odmor već od ove godine povećava se na 225 eura, a u 2024. godini na 250 eura. Od iduće godine povećava se i mjesečna naknada za prehranu te su ugovoreni unaprijeđeni kriteriji za naknadu za prijevoz.

“U Croatiji smo kontinuirano posvećeni stvaranju motivirajućeg radnog okruženja za sve naše zaposlenike, što potvrđujemo i novim Kolektivnim ugovorom. Povećanjem postojećih prava pokazujemo da prepoznajemo i nagrađujemo značajan doprinos kojeg naši zaposlenici ugrađuju u odličan rezultat kompanije. Iznadprosječnim uvjetima rada Croatia zadržava poziciju najprivlačnijeg poslodavca i najboljeg mjesta za razvoj karijere u osigurateljnoj industriji”, rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Novi Kolektivni ugovor rezultat je kontinuirane suradnje Uprave i Sindikata, a daljnja unaprjeđenja će se, ovisno o rezultatima poslovanja, nastaviti i za vrijeme trajanja ovog ugovora.

“Drago nam je da smo novim Kolektivnim ugovorom omogućili zaposlenima još bolje materijalne uvjete čime i Uprava i Sindikat potvrđuju visoku razinu brige za dobrobit radnika. Obje strane pokazale su što znači kvalitetan socijalni dijalog i nadamo se da ćemo s ovako produktivnom suradnjom nastaviti i ubuduće”, rekla je Petra Pribetić Dragosavac, predsjednica Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju.

Croatia osiguranje, koje posluje u sastavu Adris grupe, je samo u proteklih šest mjeseci uložilo dodatnih 2,8 milijuna eura u poboljšanje materijalnih uvjeta za djelatnike.