Evo tko su deset najboljih izvršnih direktora u SAD-u prema Glassdooru

Glassdoor je sedmu godinu za redom na svoj platformi analizirao tisuće recenzija zaposlenika kako bi na temelju njih kreirao listu sto najboljih glavnih izvršnih direktora u Sjedinjenim Američkim Državama.

78
deset najboljih izvršnih direktora
Patrick Gelsinger, glavni izvršni direktor VMwarea (foto:VMware)

Povjerenje u najviše rukovodstvo tvrtke smatra se jednim of glavnih faktora koji pridonose zadovoljstvu zaposlenika. Prema istraživanju Glassdoora o prioritetima na radnom mjesto to je ono što profesionalci najviše cijene, prenosi CNBC.

Glassdoor je sedmu godinu za redom na svoj platformi analizirao tisuće recenzija zaposlenika kako bi na temelju njih kreirao listu sto najboljih glavnih izvršnih direktora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Da bi ušle u konkurenciju tvrtke s 1000 i više zaposlenih morale su imati najmanje sto recenzija u razdoblju od 2. svibnja 2018. do 1. svibnja 2019. godine, uključujući ocjenu prihvaćenosti glavnih izvršnih direktora i višeg menadžmenta.

Tvrtke s manje od 1000 zaposlenika morale su tijekom istog razdoblja imati najmanje 35 recenzija. Istraživanje je obuhvatilo oko 900.000 poslodavaca, a prosječna ocjena Glassdoor je utvrdio da je prosječna ocjena prihvaćenosti izvršnih direktora iznosila 69 posto.

Prvo mjesto pripalo je glavnom izvršnom direktoru VMwarea Patricku Gelsingeru s ocjenom od 99 posto. Prije dolaska u VMware, Gelsinger je najveći dio svoje karijere proveo u Intelu, gdje je postao prvi glavni tehnički direktor tvrtke i potaknuo je razvoj USB i Wi-Fi tehnologije, navodi VMwareova web stranica.

Mark Zuckerberg i Tim Cook jedina su dvojica izvršnih direktora koji su na listi sto najboljih svih sedam godina, ali niti jedan od njih nije među prvih deset. Zuckerberg je ove godine pao s prošlogodišnjeg 16. mjesta na 55. dok je Cook skočio s 96. na 69. mjesto.

Evo tko su deset najboljih izvršnih direktora u 2019. prema analizi Glassdoora.

10. Hubery Joly, Best Buy

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 97%

Ocjena zaposlenika: “Vodstvo Best Buy pokazuje da se brine za svoje zaposlenike zahvaljujući dobrim plaćama i pogodnostima te kontinuiranim revizijama kako bismo mogli dati sve od sebe i na najbolji način iskoristili svoje iskustvo.”

9. Gary S. Guthart, Intuitive Surgical

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 97%

Ocjena zaposlenika: „Vrlo konkurentna plaća, odlična radna atmosfera, mnogo prostora za osobni i profesionalni napredak i nevjerojatne vođe koji istinski brinu o proizvodu, značajno poboljšavajući pogodnosti kako bi održali standarde Silicijske doline.“

8. Jeff Weiner, LinkedIn

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 97%Ocjena zaposlenika: “Vodstvo sve čini kako treba. Ako se uvede nova politika i oni dobiju negativne povratne informacije, prilagodit će novu politiku jasno i transparentno. Kada stvari idu dobro, koriste to kako bi ojačali moral.”

7. Kevin Sneader, McKinsey & Company

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 98%

Ocjena zaposlenika: “Sjajno je biti zaposlen u McKinseyju. Oni doista brinu o svojim ljudima i to se vidi kroz pogodnosti koje nude.”

6. Satya Nadella, Microsoft

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 98%

Ocjena zaposlenika: “Izvrsna plaća, fantastična kultura tvrtke, rad s najboljim i vrlo stručnim ljudima iz cijelog svijeta. Evolucija koja se desila otkako je Satya preuzeo vodstvo je nevjerojatno iskustvo!”

5. Shantanu Narayen, Adobe

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 98%

Ocjena zaposlenika: „Odlično vodstvo, zaposlenici su cijenjeni, što se pokazuje kroz velike pogodnosti i konkurentne plaće.“

4. John Legere, T-Mobile

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 99%

Ocjena zaposlenika: “Izuzetno sam uzbuđen što mogu raditi za T-Mobile i impresioniram sam izvršnim direktorom Johnom Legereom. On je sjajan čovjek! Fokusiran je na kupce, zaposlenike i rast tvrtke. Inovativan je i napredan. Užitak ga je pratiti. Zaposlenici ga vole.”

3. Lynsi Snyder, In-N-Out Burger

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 99%

Ocjena zaposlenika: „Ljudi su istinska, inteligentna, raznolika, vrijedna, poštena i cjelovita ljudska bića. Vođe su nevjerojatni mentori koji se usredotočuju na služenje drugima i jednostavno vole ljude.”

2. Charles C. Butt, H-E-B

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 99%

Ocjena zaposlenika: „H-E-B kao tvrtka koja doista ispunjava svoje težnje da pridonese kvalitetnijem životu klijenata, partnera i zajednice. To počinje s Charlesom Buttom i najvišim menadžmentom tvrtke koji diktiraju ton i dosljedno pokazuju da je H-E-B služenje drugima.”

1. Patrick Gelsinger, VMware

Ocjena prihvaćenosti CEO-a: 99%

Ocjena zaposlenika: “Održao je duh startupa u kompaniji i nakon što je ona izrasla u globalnog lidera. Izvrsno vodstvo, mentorstvo i prijateljstvo te suradnja između odjela i visokog menadžmenta stvara brzo i dinamično okruženje koje ohrabruje, potiče na inovacije i predstavlja vrhunac u svjetskim razmjerima.”