Dovršava se Tehnološki park Zagreb na Velesajmu

U građevinske radove Grad Zagreb je uložio 15 milijuna kuna gradskog proračunskog novca, a preostali iznos od 16 milijuna kuna, uložen u opremanje 118 ureda, osiguran je iz fondova Europske unije

173
Tehnološki park Zagreb
Foto: Tehnološki park Zagreb

Do kraja ovoga tjedna trebali bi završiti radovi na uređenju Tehnološkog parka smještenog na prvom katu paviljona 12 Zagrebačkog velesajma. U građevinske radove Grad Zagreb je uložio 15 milijuna kuna gradskog proračunskog novca.  Preostali iznos od 16 milijuna kuna, uložen u opremanje 118 ureda, osiguran je iz fondova Europske unije.

Na prostoru od preko 7300 četvornih metara može se smjestiti 380 poduzetnika s inovativnim poduzetničkim idejama, a useljavanje je predviđeno u svibnju.

Besplatan prostor i režije

Kako je najavila Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, startupovi će u prvoj godini biti oslobođeni plaćanja najma. Grad će im, osim toga, snositi i troškove režija.

Prostor je tehnološki jako dobro opremljen, a poduzetnicima će biti i odlična prilika za networking i razmjenu ideja.

Na adresi tehnološkog parka poduzetnici će moći registrirati svoje urede, a osim opremljenih ureda i laboratorija, život će im olakšati i kreativna soba, čajna kuhinja, igraonica u koju mogu dovesti djecu, soba za sastanke, optički internet…

Svi zainteresirani za Tehnološki park Zagreb mogu se prijaviti putem web stranice Tehnološkog parka Zagreb.