Zadarska županija dobiva još jednu marinu na pragu Kornata

Skupština Zadarske županije prihvatila je ponudu zajednice ponuditelja u kojoj su karlovačke tvrtke VV Razvoj projekata i Star Turist koje na rok od 20 godina žele preuzeti koncesiju nad pomorskim dobrom u uvali Dugovača kod Draga u općini Pakoštane

41
Uvala Dugovače

Mjesto Drage u Općini Pakoštane uskoro bi trebalo postati novo nautičko odredište u Zadarskoj županiji. Županijska skupština je, naime, prihvatila ponudu zajednice ponuditelja u kojoj su karlovačke tvrtke VV Razvoj projekata i Star Turist koje na rok od 20 godina žele preuzeti koncesiju nad pomorskim dobrom u uvali Dugovače, prenosi Radio Zadar.

Investitori planiraju izgraditi marinu od 200 vezova čime bi Zadarska županija dobila još jednu atraktivnu nautičku lokaciju na vratima Kornata, rekao je županijski pročelnik za pomorsko dobro, more i promet Krešimir Laštro.

“Skupština je prije nekoliko dana donijela odluku o davanju koncesije, ali odluka nije konačna jer predstoji žalbeni rok. Procijenjena vrijednost je po ovoj ponudi 63 milijuna kuna. Dokumentacija je za izgradnju napredovala, ishođene su lokacijske dozvole tako da budućem koncesionaru predstoji samo još ishoditi građevinsku dozvolu i može pokrenuti radove”, rekao je Laštro za Radio Zadar.

Naknada za koncesiju prema ponudi iznosi 11,10 kuna po četvornom metru te 11,10 posto godišnjeg prihoda ostvarenog od obavljanja djelatnosti na području koncesije.

Projekt otvara i druge mogućnosti za razvoj pomorstva i turizma. U uvali Dugovače u tijeku su i radovi na izgradnji komunalne luke.

“Naš dio projekta vrijednosti 24 milijuna kuna kuna izvodi PGP Zagreb”, rekao je za Radio Zadar ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola. “Do sada je završeno 40 posto radova, a nadam se da će do do kraja prvog tromjesečja iduće godine biti dovršeno sve. Tu će biti stotinjak vezova i nova operativna obala od 300 metara”, dodao je Škibola