Terase ostaju zatvorene samo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Zbog velikog broja zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kafići i restorani ostaju zatvoreni, a neke mjere će se dodatno postrožiti u sljedećih 14 dana

78
Od 1. ožujka ukida se odluka o zabrani uplovljavanja kruzera [foto: Točka Na I Medija]

Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio je pojedinosti novih blažih epidemioloških mjera koje će važiti od ponedjeljka.

Odlukom Stožera svim ugostiteljskim objektima omogućeno je da uslužuju goste na terasama i drugim otvorenim prostorima uz pridržavanje epidemioloških mjera među kojima je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posebno istaknuo da radno vrijeme može biti od 6 do 22 sata. Razmak između stolova mora biti tri metra, a nije dopušteno puštanje glazbe.

Ponovo su dopušteni i treninzi u dvoranama, ali bez kontakata između sportaša. “To znači da se trening grupnih sportova – nogometa, košarke, rukometa, ali i kontaktnih sportova kao što su borilački – mogu održavati samo ako se radi na kondiciji i vještinama te drugim vježbama za koje nije potreban kontakt”, objasnio je Božinović.

Ponovo su dopušteni treninzi u dvoranama, ali bez kontakata između sportaša

Od ostalih mjera ukida se odluka o zabrani uplovljavanja kruzera, dok će otvaranje sajmova biti jedna od idućih odluka o popuštanju, najavio je Stožer.

Nema popuštanja mjera na jugu Hrvatske

Zbog sve većeg broja zaraženih, popuštanja mjera neće biti na samom jugu Hrvatske. Posebno zabrinjava stanje u Konavlima gdje je broj zaraženih u tjedan dana porastao za 130 posto.

Otvaranje sajmova bit će jedena od idućih odluka o popuštanju

U ponedjeljak se neće otvoriti terase kafića i restorana. Osnovne i srednje škole. osim maturanata, prelaze na model C, odnosno na rad na daljinu, a neke mjere će se dodatno postrožiti u sljedećih 14 dana, potvrdio je načelnik Stožera Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

Zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba, na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz dva različita kućanstva, poslodavcima se preporučuje organizacija rada od kuče odnosno u smjenama te uvođenje kliznog radnog vremena gdje god je takva organizacija rada moguća.