Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorio isporuku vagona Švicarcima

Ugovorena je isporuka teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 83 miijuna kuna. Vagoni bi trebali biti isporučeni u drugoj polovici 2022. godine

27
Đuro Đaković Specijalna vozila

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila je sa švicarskim naručiteljem proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 83 miijuna kuna. Isporuka vagona planirana je tijekom druge polovice 2022. godine, navodi se u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara. Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom.

„Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese”, zaključuje se u priopćenju.