Emil Tedeschi osnovao tvrtku koja će upravljati njegovim investicijama

Emil Tedeschi, većinski dioničar Atlantic Grupe d.d., prenio je na novu tvrtku sve svoje dionice Atlantic Grupe d.d. Društvo će u budućnosti voditi brigu i o drugim osobnim i obiteljskim investicijama

185
Atlantic Grupa Emil Tedeschi

Emil Tedeschi, većinski dioničar Atlantic Grupe d.d., potpisao je 29. srpnja ugovor kojim je  sve svoje dionice Atlantic Grupe d.d., a koje čine 50,2 posto temeljnog kapitala kompanije, prenio na novoosnovano društvo Myberg d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, navodi se u priopćenju Atlantic Grupe.

Myberg je osnovao Emil Tedeschi kao jedini osnivač, uz osnivački ulog od 1.506.900 kuna. Društvo će upravljati portfeljem u kojem su dionice Atlantic Grupe d.d., a u budućnosti će voditi brigu i o drugim osobnim i obiteljskim investicijama Emila Tedeschija.

U Nadzornom odboru tvrtke Myberg su Zoran Vučinić, kao predsjednik Nadzornog odbora, te Ivica Mazalin i Ante Kušurin kao članovi, a direktor društva je Marko Lesić koji je radio u investicijskom odjelu Zagrebačke banke i vodio je društvo za upravljanje Nexus Private Equity Partners.

Jutarnji list zatražio je od Atlantic Grupe objašnjenje zašto je Tedeschi prebacio svoje dionice na novoosnovanu tvrtku. Iz kompanije su odgovorili da “osnivanje društva Myberg ima za cilj optimizaciju upravljanja osobnim portfeljom Emila Tedeschija koji je štiti od vlasničke participacije u Atlantic Grupi te da prijenos dionica nema utjecaja na Atlantic Grupu.”