Addiko banka uvela instant plaćanja – prijenos se izvršava odmah

Oko 60 posto klijenata Addiko banke aktivno koristi mobilno ili internetsko bankarstvo te je u odnosu na godinu prije u prošloj godini došlo do porasta od 13 posto u broju platnih naloga učinjenih putem mobilnog i internetskog bankarstva

76
Addiko Gold paket

Addiko banka uvela je instant plaćanja za sve svoje klijente omogućavajući im izvršenje plaćanja u svega nekoliko sekundi. Uvođenjem instant plaćanja prijenos novca s računa na račun se izvršava odmah.

Do sada su se plaćanja izvršavala prema terminskom planu te je prijenos sredstava s računa na račun ovisio o tome je li riječ o računima unutar iste ili druge banke te o dobu dana i tjedna. Klijenti su ponekad morali po nekoliko dana čekati prije nego uplata bude vidljiva na računu.

“Danas kada tehnologije omogućavaju provođenje sve više platnih aktivnosti gotovo u realnom vremenu, instant plaćanja postaju novi standard u platnom prometu i u Hrvatskoj. Uvođenjem ove usluge Addiko banka podržala je smjer digitalizacije platnog prometa na bankarskom tržištu, potvrdila svoj fokus na razvoj brzih plaćanja i još jednom stavila zadovoljstvo klijenta na prvo mjesto. Primjena instant plaćanja ubrzat će klijentima prebacivanje sredstava i plaćanja za robe i usluge, što će rezultirati lakšim upravljanjem osobnim i poslovnim financijama te likvidnošću”, istaknuo je Ivan Jandrić, član Uprave Addiko banke.

Iznosi do 100.000 kuna za instant plaćanje

Novu uslugu moguće je koristiti putem aplikacija za mobilno i internetsko bankarstvo Addiko banke za iznose do 100.000 kuna prema računima onih banaka koje podržavaju instant plaćanja. Ako su ta dva uvjeta zadovoljena, klijentima banke će se opcija za instant plaćanja automatski ponuditi u aplikacijama za mobilno i internetsko bankarstvo. Iznos naknade jednak je iznosu naknade za redovita plaćanja, što ovu uslugu, uz brzinu izvršenja, čini jednom od najboljih opcija na tržištu, kako za fizičke, tako i za pravne osobe.

Oko 60 posto klijenata Addiko banke aktivno koristi mobilno ili internetsko bankarstvo te je u odnosu na godinu prije u prošloj godini došlo do porasta od 13 posto u broju platnih naloga učinjenih putem mobilnog i internetskog bankarstva. Ovi podaci potaknuli su Addiko banku da krajem 2021. godine svoje klijente trajno oslobodi naknade za korištenje mobilnog bankarstva, koje je u još bržem trendu rasta od onog internetskog, navoidi se u priopćenju Banke.