BKS banka otvorila četvrtu poslovnicu u Hrvatskoj

Hrvatska podružnica BKS banke skrbi za 5720 računa fizičkih i pravnih osoba te upravlja kreditnim portfeljem od 285 milijuna eura. U 2019. podružnica je ostvarila 3,2 milijuna eura neto dobiti nakon oporezivanja

204
BKS banka
Tihomir Zadražil i Juraj Pezelj, direktori hrvatske podružnice BKS Bank, predsjednica Uprave BKS Bank Herta Stockbauer i član Uprave BKS Bank Alexander Novak [snimio Gernot Gleiss]

Iako je pandemija izazvana koronavirusom klijente dodatno usmjereila na digitalne kanale, BKS banka otvorila je u zapadnom dijelu Zagreba novu poslovnicu.

“Blizak odnos s klijentima nam je vrlo važan, jer, iako su brojni poslovi u bankarstvu u cijelosti digitalizirani, osobno informiranje još uvijek je na cijeni. Stoga me raduje otvaranje naše četvrte poslovnice u Hrvatskoj, a našim djelatnicima želim puno uspjeha”, poručila je povodom otvaranje nove poslovnice Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank. Dodaleaje kako se postojeće poslovnice u Zagrebu, Rijeci i Splitu izvrsno razvijaju.

Novootvorena poslovnica planirana je te izgrađena prema novom konceptu.

“Središnji element je novi uslužni šalter – takozvani ServiceDesk – koji je dizajniran da bude otvoren i prostran te je prva i središnja točka kontakta za klijente. Za podizanje gotovine postavljena je posebna blagajna u zasebnoj prostoriji u koju klijenti ulaze pojedinačno, što jamči maksimalnu diskreciju”, naglasila je Stockbauer. Prostrano predvorje opremljeno je ekranom na dodir koji pruža informacije o širokoj paleti proizvoda i usluga BKS banke, a zona s bankomatom dostupna je 24 sata dnevno.

Okrenuti budućnosti

“Kao banka smo dobro regionalno povezani i usmjereni na budućnost. Zahvaljujući svojim homogenim strukturama, u mogućnosti smo ponuditi osobne i, prije svega, individualne usluge u svim područjima bankarskog poslovanja“, istaknuo je Tihomir Zadražil, direktor hrvatske podružnice BKS Bank sa sjedištem u Rijeci.

Ponuda je namijenjena fizičkim osobama i seže od stambenih kredita, individualnih modela računa, kreditnih kartica, pa sve do opsežne ponude digitalnih proizvoda.

“Kao banka okrenuta budućnosti, nudimo najnovija digitalna rješenja, od BKS-ove mobilne aplikacije do sigurnog i jednostavnog korištenja internetskog bankarstva“, dodao je direktor Juraj Pezelj koji zajedno s Tihomirom Zadražilom vodi BKS Bank na hrvatskom tržištu.

Upravljanje novom poslovnicom povjereno je Kristini Kričanski koja raspolaže 18-ogodišnjim bankarskim iskustvom. Zajedno s Antonijom Gudasić i Sanjom Rukavina razvijat će poslovanje BKS banke u zapadnom dijelu Zagreba.

Novootvorena poslovnica prostire se na ukupno 145 četvornih metara u sklopu Hotela Antunović na Zagrebačkoj aveniji.

U Hrvatskoj od 2002. godine

Ulazak na hrvatsko tržište uslijedio je 2002. osnutkom leasing društva BKS-leasing
Croatia. 2007. godine akvizirana je Kvarner banka koja je preimenovana u BKS
Bank d.d. i koja je 2016. pripojena s austrijskom BKS Bank AG.

“Vrlo smo zadovoljni razvojem poslovanja u Hrvatskoj. Protekle godine je hrvatska
podružnica ostvarila 3,2 milijuna eura neto dobiti nakon oporezivanja“, rekao je član Uprave Alexander Novak. “Hrvatska podružnica skrbi za 5720 računa fizičkih i
pravnih osoba i upravlja kreditnim portfeljem od 285 milijuna eura.”

I leasing poslovanje je 2019. zabilježilo izvrsne rezultate ostvarivši neto dobit od 698 tisuća eura. BKS-leasing i BKS Banka zapošljavaju ukupno 79 djelatnika.

Austrijska BKS Bank sa sjedištem u Klagenfurtu proslavit će 2022. svoju stotu obljetnicu. Pored Austrije posluje i na tržištima Hrvatske, Slovenije i Slovačke. Na dan 30. lipnja 2020. BKS Bank u Austriji i inozemstvu zapošljava ukupno 1126 djelatnika.

Unatoč vrlo teškim uvjetima poslovanja u ovoj godini, ukupna imovina u prvom polugodištu 2020. porasla je za 4,9 posto, na 9,3 milijarde eura.