Do 2026. transakcije putem digitalnih novčanika porast će za 60 posto

Kako bi kapitalizirali ovaj značajan rast, istraživanje predviđa da će vodeći dobavljači digitalnog plaćanja diverzificirati svoje portfelje usluga uvođenjem novih rješenja, kao što su "kupi-sada-plati-kasnije" i kriptovalute

36
Digitalni novčanici su sustavi temeljeni na softveru koji sigurno pohranjuju podatke o plaćanju korisnika za razne načine plaćanja na jednom mjest [Image by mohamed Hassan from Pixabay]

Vrijednost transakcija putem digitalnih novčanika porast će sa 7,5 bilijuna dolara u 2022. na više od 12 bilijuna dolara u 2026., pokazalo je novo istraživanje tvrtke Juniper Research. Kako bi kapitalizirali ovaj značajan rast, istraživanje predviđa da će vodeći dobavljači digitalnog plaćanja diverzificirati svoje portfelje usluga uvođenjem novih rješenja, kao što su “kupi-sada-plati-kasnije” i kriptovalute.

Digitalni novčanici su sustavi temeljeni na softveru koji sigurno pohranjuju podatke o plaćanju korisnika za razne načine plaćanja na jednom mjestu.

Novo istraživanje, Digital Wallets: Key Opportunities, Vendor Analysis and Market Forecasts 2022-2026 (Digitalni novčanici: ključne prilike, analiza dobavljača i prognoze tržišta 2022.-2026.), pokazalo je da su digitalni novčanici sve više prihvaćeni od strane trgovaca, posebno pri prilikom plaćanja u e-trgovinama. Upravo to je glavni zamašnjak rasta volumena transakcija. Predviđa se da će API-ji (Aplikacijska programska sučelja) koji povezuju financijske institucije s lokalnim trgovcima biti ključni za međunarodni rast upotrebe digitalnih novčanika za velike, prekogranične trgovce e-trgovine.

U studiji se također navodi da pružatelji usluga digitalnih novčanika žele ponuditi usluge s dodanom vrijednošću, kao što su nagrade za vjernost i krediti, kako bi diverzificirali svoje tokove prihoda i kapitalizirali svoje baze aktivnih korisnika.

PayPal i Alipay lideri na tržištu digitalnih novčanika

Juniper Research u istraživanju je izdvojio pet vodećih dobavljača na tržištu digitalnih novčanika, a to su redom:

  1. PayPal
  2. Alipay
  3. WeChat Pay
  4. Apple Pay
  5. Google Pay

“Tržište digitalnih novčanika jako je zasićeno, što znači da je pronalaženje izvora diferencijacije izuzetno važno. Ocjenili smo PayPal kao etabliranog lidera jer je uspješno razvio ekspanzivnu, diferenciranu ponudu. Iskoristili su svoju široku prihvaćenost za brzo širenje na ‘kupi sada-plati kasnije’ i primjene QR koda. Također proširili su partnersku mrežu potpisivanjem ugovora s ključnim trgovcima kako bi širili  svoja inovativna rješenja”, objasnila je suautorica istraživanja Damla Sat.

Juniper Research Competitor Leaderboard pruža neovisnu ocjenu tržišnog položaja vodećih igrača digitalnih novčanika. Primjenjuje robusnu i transparentnu metodologiju procjene, uključujući analizu toplinske karte i temeljito objašnjenje tržišne pozicije svake tvrtke. Alat Leaderboard procjenjuje kapacitete, sposobnosti i proizvode svakog dobavljača. Analiza uključuje procjenu obujma njihova poslovanja, financijskog učinka i sofisticiranosti njihove ponude digitalnih novčanika.

>>Može li digitalni novčanik istisnuti beskontaktnu karticu