Do sada vraćeno 70 posto preplaćenog poreza

Planirani iznos povrata u 2021. godini je 1,85 milijardi kuna, a do sada je građanima vraćeno 1,3 milijarde kuna

35
povrat poreza na dohodak

Početkom svibnja počela je isplata povrata poreza za prošlu godinu. Kako piše tportal, povrat poreza ove godine će biti najizdašniji do sada s obzirom na to da će mlađima od 25 godina biti isplaćen cijeli iznos lani uplaćenog poreza dok je osobama u dobi od 26 do 30 godina porezna osnovica umanjena na 50 posto.

Planirani iznos povrata u 2021. godini je 1,85 milijardi kuna, a do sada je građanima vraćeno 1,3 milijarde kuna.

Prema odredbama Zakona o porezu na dohodak, privremena porezna rješenja moraju se dostaviti na adrese obveznika najkasnije do 30. lipnja ove godine, do kada se mora isplatiti i povrat. Drugim riječima, Porezna uprava ima još pet tjedana da završi s poslom povrata poreza za prošlu godinu.

Iz Porezne uprave poručuju da je masovna otprema rješenja godišnjih obračuna poreza na dohodak za 2020. godinu krenula 3. svibnja i da će završiti do kraja svibnja 2021. godine.

“Proces izvršenja povrata poreza temeljem godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2020. započeo je 10. svibnja te će se povrati poreza izvršavati kontinuirano prema redoslijedu kojim su izdavana rješenja poreznim obveznicima”, rekli su u Poreznoj upravi za tportal.