Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom u Hrvatskoj

U istraživanju časopisa Global Finance, Grupa UniCredit proglašena je najboljim podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2021. godinu te u osam pojedinačnih zemalja u regiji, uključujući Hrvatsku

54
[Izvor: UniCredit/ Press-media]

U istraživanju časopisa Global Finance, Grupa UniCredit proglašena je najboljim podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2021. godinu.

“Ovom nagradom UniCredit nastavlja pobjednički niz koji traje već dvanaest godina za redom. Uz osvajanje prve nagrade u regiji SIE, Grupi je uručena i glavna nagrada za Najboljeg podskrbnika nad financijskim instrumentima u osam pojedinačnih država – Hrvatskoj, Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.
Nagrade po regijama i državama dodjeljuje urednički odbor časopisa Global Finance uzimajući u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka i korisnika usluga podskrbnika nad financijskim instrumentima te podatke dobivene od banaka, kako bi odabrao institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima”, navodi se u priopćenju Zagrebačke banke.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi, pri čemu su se UniCredit i Zagrebačka banka svojim stručnim znanjima o regulativi tržišta i usluga povezanih s financijskim instrumentima istaknuli među ostalim bankama.

“Ova nagrada još jedna je potvrda sjajnog dosadašnjeg rada našeg tima u Globalnom transakcijskom bankarstvu i pomoći će u daljnjem jačanju kvalitete usluga skrbništva s ciljem očuvanja vodeće pozicije na tržištu. Bitno je naglasiti da i u ovim izazovnim vremenima kvaliteta usluge konstantno raste što svakako treba zahvaliti i predanom radu svih djelatnika. Upravo takvoj razini izvrsnosti mi težimo u svim područjima u kojima djelujemo”, rekao je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

“U UniCreditu smo jako ponosni na naše usluge podskrbnika i veliko nam je zadovoljstvo što smo potvrdili svoju poziciju najboljeg podskrbnika financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi, uz vodeće pozicije u osam država. Ta postignuća naglašavaju predanost banke, posebno u razdoblju izazova uzrokovanih petnaestomjesečnim promjenama do kojih je došlo uslijed pandemije, a tijekom kojih smo usprkos svemu osigurali dosljedno visoku razinu kvalitete svojih usluga. Predanost našeg izvrsnog tima i naš stalni fokus na pružanje prilagođenih i digitalnih rješenja visoke kvalitete u središtu su našeg uspjeha. Željela bih iskoristiti ovu priliku da zahvalim timu na svom uloženom trudu i, dakako, da zahvalim našim klijentima, koji nam pružaju platformu za ostvarenje tog uspjeha”, dodala je Julia B. Romhanyi, globalna direktorica Skrbništva UniCredit Grupe.