Grad Cres kao drugi u Hrvatskoj omogućio plaćanje kriptovalutama

Na gradskoj web stranici postavljen je poseban obrazac pomoću kojeg će se komunalna naknada i doprinos te gradski porezi i zakup poslovnog prostora moći plaćati kriptovalutama

47
Cres

Cres je drugi je grad u Hrvatskoj nakon Svete Nedelje koji je omogućio plaćanje kriptovalutama. Na gradskoj web stranici postavljen je poseban obrazac pomoću kojeg će se komunalna naknada i doprinos te gradski porezi i zakup poslovnog prostora moći plaćati kriptovalutama.

“Ponosni smo što je Grad Cres drugi u Hrvatskoj, uz Svetu Nedelju, i jedan od desetak gradova u Europi koji je uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama”, rekao je zamjenik gradonačelnika Marin Gregorović koji je potpisao ugovor o procesiranju kriptovaluta s Nikolom Škorićem, direktorom tvrtke Electrocoin.

“Hrvatska je u samom vrhu u Europi u integraciji kriptovaluta, a vjerujem da ćemo do kraja godine uvrstiti Hrvatsku u top tri europske države”, rekao je Škorić. Dodao je kako se kod uvođenja plaćanja kriptovalutama radi o klasičnom problemu “kokoš ili jaje” jer treba prvo uspostaviti infrastrukturu da bi se ona koristila, a budući da još nema interesa za takva plaćanja, ljudi se pitaju zašto se infrastruktura uopće uvodi.

“Upravo s partnerima kao što je Grad Cres probijamo taj začarani krug i uspostavljamo infrastrukturu, tako da za 3-6 mjeseci, kad izađemo s uslugama bitnima za pojednostavljenje korištenja kriptovaluta, već imamo partnere kod kojih se te usluge mogu koristiti”, dodao je Škorić.

“Ovo je pokazatelj vizije Grada Cresa i dokaz da prepoznajemo važnost digitalnih usluga. Grad Cres i u tome želi biti predvodnik, kao što smo to u gospodarenju otpadom i energetskoj tranziciji”, poručio je zamjenik creskog gradonačelnika Marin Gregorović.