HPB u Dalmaciji: rast u poduzetništvu i širenje u mala mjesta i otoke

HPB je financirala projekte kapitalne infrastrukture, aktivna je u programima subvencioniranih turističkih kredita i suradnjama u programima za malo gospodarstvo i poduzetništvo, a izniman je uspjeh postigla s APN stambenim kreditima

116
HPB u Dalmaciji:
Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a

Hrvatska poštanska banka je u četvrtak, 17. lipnja u Zadru otvorila poslovnicu i Regionalni centar za gospodarstvo na novoj adresi, kako bi građanima, poduzetnicima i lokalnoj upravi bila još pristupačnija, uz bržu uslugu i kvalitetniju podršku.

Na području Regionalnog centra Dalmacija – sjever kojem pripadaju Zadarska, Ličko-senjska i Šibensko-kninska županija Hrvatskoj poštanskoj banci povjerenje je iskazalo više od 60 tisuća klijenata. HPB i na ovom području ima najveću mrežu bankarskih usluga – od ukupno 58 vlastitih poslovnica, 9 je u ovoj regiji, a od 1.000 poštanskih ureda u koje je uvedena ponuda Banke u sklopu strateškog partnerstva s Hrvatskom poštom, 120 lokacija je na području spomenute tri županije što je iznimno značajno za mala mjesta i otoke, navodi se u priopćenju Banke.

Cilj je biti brži i dostupniji klijentima

“Vjerujem da HPB nije samo veliki broj poslovnica i da nismo samo najrasprostranjenija mreža bankarskih usluga u Hrvatskoj zahvaljujući prisutnosti u mreži poštanskih ureda, nego da smo pored toga i najbitnije – velika podrška ostvarenju vaših obiteljskih i životnih ciljeva, realizaciji vaših manjih i većih investicijskih projekata te pouzdan partner u razvoju vašeg poslovanja. HPB je tu da podrži realizaciju vaših planova i kao što naša misija kaže, tu smo da Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj, pogotovo sada”, istaknuo je ovom prigodom predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.

HPB će se u narednom periodu fokusirati na zadatak ‘biti brži i dostupniji, još više na raspolaganju klijentima koji nas trebaju’, dodao je Badurina.

U regiji Dalmacija – sjever HPB bilježi stalni rast broja klijenata u svim segmentima, a nakon uspješnog pripajanja Jadranske banke prije dvije godine svoju je poziciju dodatno osnažila.

Porast broja klijenata u regiji Dalmacija Sjever

HPB je u ovom dijelu Dalmacije financirala projekte kapitalne infrastrukture te je iznimno aktivna u programima subvencioniranih turističkih kredita, dodjele državnih potpora poduzetnicima pogođenima pandemijom kao i posebnim poslovnim suradnjama u kojima županije omogućavaju subvencionirane kamate za malo gospodarstvo, obrtnike, te poduzetništvo mladih, žena i početnika. Banka postiže sve bolje rezultate s APN stambenim kreditima za koje je i ove godine ponudila najniže kamatne stope te je spremna za aktivnu ulogu i u predstojećoj izgradnji POS stanova.

>>Banka u Pošti od sada i za poduzetnike

‘Veselimo se novim zajedničkim projektima i sve većoj prepoznatljivosti HPB-a kao poželjnog financijskog partnera u cijeloj našoj regiji’, kazala je Kristina Špika-Jović, direktorica Regionalnog centra za gospodarstvo za regiju Dalmacija – sjever.
Povodom svečanog otvorenja u Zadru, direktorica Regionalnog centra za stanovništvo Dalmacija – sjever Katarina Grabovac uručila je donaciju vrijednu 40 tisuća kuna za sanaciju ambulante u Ninu ravnateljici Doma zdravlja Zadarske županije Renati Bek.

HPB u 2021. obilježava 30 godina poslovanja i 15 godina rada u Zadru te svojim poslovanjem i projektima učvršćuje povjerenje svojih 600 tisuću klijenata diljem Hrvatske, a društveno odgovornim aktivnostima nastoji što više doprinositi zajednici i njezinu napretku.