Banka u Pošti od sada i za poduzetnike

Proširenjem suradnjeHPB-a i Hrvatske pošte na segment poslovnih korisnika nastavljena je realizacija projekta "Banka u Pošti", u sklopu kojeg je u prvoj fazi bio omogućen bankarski servis građanima pod istim uvjetima kao u poslovnicama HPB-a

121
Hrvatska pošta i Hrvatska poštanska banka
Marko Badurina, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke i Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte

Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta jačaju strateško partnerstvo i dugogodišnju suradnju uvođenjem bankarskih usluga za poslovne subjekte u poštanske urede, objavili su u zajedničkom priopćenju HPB i HP.

Novi iskorak u suradnji omogućava bankarsko poslovanje poduzetnicima i lokalnoj upravi u mjestima gdje do sada nisu imali potrebne usluge.

Na ukupno 121 lokaciji poštanskih ureda poslovnim korisnicima je omogućeno otvaranje poslovnog računa HPB-a, obavljanje nacionalnog platnog prometa u kunama, ugovaranje internetskog i mobilnog bankarstva, depozita, kartica i ostalih bankarskih proizvoda i usluga.

Proširenjem suradnje na segment poslovnih korisnika nastavljena je realizacija projekta „Banka u Pošti“, u sklopu kojeg je u prvoj fazi bio omogućen bankarski servis građanima Republike Hrvatske pod istim uvjetima kao u poslovnicama HPB-a.

Posebna vrijednost cijelog projekta je pružanje kvalitetne bankarske usluge u najmanjim i najudaljenijim mjestima koja nemaju pristup financijskim institucijama u vlastitoj sredini što predstavlja nacionalni interes RH.

Jedinstven projekt na hrvatskom financijskom tržištu od sad omogućava i poslovnim klijentima jednaku dostupnost i kvalitetu usluga te njihovo jednostavnije poslovanje.

Uvođenju bankarske ponude u poštanske urede prethodile su opsežne pripreme koje uključuju edukaciju i specijalizaciju djelatnika radi pružanja kvalitetnog servisa klijentima. Plan nastavka realizacije projekta HPB-a i HP-a uključit će sve lokacije u Hrvatskoj na kojima je potrebno pružiti bankarsku uslugu.