Hrvatska pošta omogućila otkup kripotvaluta u poštanskim uredima

Nakon uspješne provedbe i dobrih rezultata pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima, Hrvatska pošta proširila je ovu uslugu na ukupno 55 poštanskih ureda u svim županijama.

112
otkup kripotvaluta
Hrvatska pošta; izvor: posta.hr

Od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici mogu svoje kriptovalute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune u 55 poštanskih ureda diljem Hrvatske. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te se u poštanskom uredu dobiva gotovina. Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS), objavili su iz Hrvatske pošte.

Hrvatska pošta odlučila je ponuditi uslugu otkupa kriptovaluta u poštanskim uredima u svim županijama, nakon što je pilot-projekt otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima pokazao  da postoji interes za ovu vrstu usluge. Popis poštanskih ureda možete naći na portalu Crypto Center, na kojem je dostupan i kalkulator. Uz kalkulator vrlo jednostavno i brzo možete saznati koliko će vam kuna Pošta ponuditi za vaše kriptovalute.

Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin.

Poslovanje s kriptovalutama

Ponudom usluge otkupa kriptovaluta hrvatski gradovi mogu postati zanimljiviji brojnim gostima, jer je posljednjih godina sve više korisnika kriptovaluta, a oni često svoja putovanja planiraju upravo tamo gdje svoj digitalni novac mogu zamijeniti u domaću valutu.

U budućnosti je u planu uvesti i mogućnost kupnje kriptovaluta u poštanskim uredima Hrvatske pošte čime će uredi postati centralna mjesta za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj.

Digitalizacija je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte i pokretač brojnih projekata u poslovanju. Ulaskom na tržište digitalnih valuta Pošta potvrđuje svoj položaj kao jedan od lidera u digitalnoj transformaciji. U fokusu Hrvatske pošte su svi noviteti koje je donijela Industrija 4.0 stoga se naši timovi danas bave umjetnom inteligencijom, robotima, proširenom stvarnošću, analizom podataka te internetom stvari, istaknuli su iz kompanije u objavi za medije.