Ovo je deset najtrgovanijih kriptovaluta u lipnju

Tether, bitcoin i ethereum, tri vodeće svjetske kriptovalute, i dalje uvjerljivo vode prema mjesečnom obujmu trgovine, pokazuju podaci koje je iznio BlockArabia.com

365
kriptovaluta

Nakon snažnog rasta u prva četiri mjeseca 2021. godine, svibanj i lipanj bili su prilično dinamični za globalno kripto tržište, s dva snažna pada vrijednosti kriptovaluta u samo nekoliko tjedana. Unatoč tome, sve veći broj ulagača odabire digitalne valute kao imovinu za ulaganje, pri čemu su neke od njih privlačile puno više pažnje od drugih.

Prema podacima koje je iznio BlockArabia.com, Tether, Bitcoin i Ethereum, kao vodeće tri svjetske kriptovalute, i dalje uvjerljivo vode prema mjesečnom obujmu trgovine. Ovo je pregled najtrgovanijih kriptovaluta u lipnju.

Pregled najtrgovanijih kriptovaluta u lipnju

S mjesečnim volumenom trgovanja od gotovo 1,5 bilijuna dolara u lipnju, odnosno s 300 milijardi dolara prometa više od bitcoina, tether je u lipnju nesumnjivo bio najvažnija valuta na globalnom kripto tržištu. Štoviše, kao najstabilnija kriptovaluta tether je izbor mnogih aktivnih trgovaca na tržištu kriptovaluta.

Osim što je postao najtrgovanijom valutom u kripto ekosustavu, tether je u ovoj godini zabilježio značajan rast tržišne kapitalizacije. Od siječnja do srpnja tržišna se kapitalizacija treće najveće svjetske kriptovalute se utrostručila i dosegla je 62,2 milijarde dolara.

Bitcoin, najveća i najskuplja kriptovaluta na svijetu, u lipnju je zabilježio promet veći od 1,2 bilijuna dolara. Slijedi Ethereum s 890 milijardi dolara prometa.

Izvor: Block Arabia

Podaci CoinMarketCap pokazali su da su tri vodeće kriptovalute ukupno u lipnju ostvarile promet veći od 3,5 bilijuna dolara.

Dogcoin od poečtka godine porastao za 2200 posto

Skupinu pet najtrgovanijih kriptovaluta u lipnju nadopunjuju EOS i Dogecoin. U prošlom mjesecu EOS je dosegao gotovo 290 milijardi dolara prometa, dok je Dogecoin bio blizu 260 milijardi dolara.

Statistika pokazuje da je vrijednost originalnog meme novčića od početka godine porasla za 2200 posto unatoč padu vrijednosti kriptovaluta u posljednja dva mjeseca. Zahvaljujući rastu vrijednosti Dogcoin se uvrstio i među šest vodećih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, Ispred njega su bitcoin, ethereum, tether, binance coin i cardano.

>>Znate li što je dogecoin – satirična kriptovaluta u 6 mjeseci porasla je za 26.000 posto

Podaci pokazuju da je na šestom mjestu po prometu u lipnju Polygon, s 240,1 milijardom dolara. I njegova tržišna kapitalizacija je porasla u ovo godini. U siječnju je iznosila 88,5 milijuna dolara, a u svibnju je dosegnula rekordnu vrijednost od gotovo 15 milijardi dolara. No, prošlog tjedna tržišna kapitalizacija Polygona pala je na 6,6 milijardi dolara. No, to još uvijek predstavlja rast od nevjerojatnijih 7300 posto od početka godine.

Podaci CoinMarketCap pokazali su da je Bitcoin Cash u lipnju ostvario promet od 231,4 milijarde dolara, a vodećih deset upotpunjuju Chainlink (145,3 mlrd dolara), XRP (126,8 mlrd dolara) i Stellar (121 mlrd dolara).