Partnerstvo PBZ-a i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Podrška kulturi, kazalištu i umjetnosti kroz obostranu suradnju iznimno nam je važna jer tako dobivamo mogućnost još kvalitetnije produkcije i repertoara u našem kazalištu, istaknula je intendantica HNK u Zagrebu

30
sponzor Hrvatskog narodnog kazališta
Predsjednik uprave PBZ-a Dinko Lucić i intendantica zagrebačkog HNK Iva Hraste Sočo

Privredna banka Zagreb i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu potpisali su Ugovor o sponzorskoj suradnji  u sljedećoj kazališnoj sezoni 2023./2024. Potpisnici Ugovora su intendantica HNK-a Iva Hraste Sočo i predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić.

“Izuzetno mi je drago što nas je Privredna banka Zagreb prepoznala kao partnera u sektoru kulture te što će nas pratiti kroz iduću uzbudljivu i bogatu kazališnu sezonu. Podrška kulturi, kazalištu i umjetnosti kroz obostranu suradnju koju smo danas učvrstili potpisivanjem ugovora iznimno nam je važna jer tako dobivamo mogućnost još kvalitetnije produkcije i repertoara u našem kazalištu. Vjerujem da će se suradnja kroz godine samo razvijati na naše uzajamno zadovoljstvo te zadovoljstvo naše publike”, izjavila je povodom potpisivanja ugovora intendantica zagrebačkog HNK Iva Hraste Sočo.

Predsjednik uprave PBZ-a Dinko Lucić izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja prije dugo godina započeta suradnja s HNK, nacionalnom kazališnom kućom koja je simbol izvrsnosti u promicanju hrvatske kulture i umjetnosti općenito.

“Privredna banka Zagreb i članice PBZ Grupe, kao dio Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od vodećih europskih banaka, puno puta do sada potvrdili su svoju stratešku usmjerenost prema kulturi, pružanju potpore kulturnim institucijama i važnim umjetničkim događanjima u promicanju hrvatske i talijanske umjetnosti u našoj zemlji i šire. Također, PBZ je značajan čimbenik razvoja hrvatskog gospodarstva i inicijator uvođenja promjena na području društveno odgovornog poslovanja, također, vodeći smo donator u zemlji po donacijama zdravstvenim ustanovama i domovima za djecu i mlade s  jedinstvenim donatorskim programom ‘Činim dobro svaki dan’, koji kontinuirano traje već 15 godina”, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.