Uber planira izlazak na javno tržište kapitala u travnju

Očekuje se da će Uberov IPO biti jedan od najvećih među tehnološkim kompanijama. Procjene o vrijednosti koju bi tvrtka mogla dostići u incijalnoj javnoj ponudi kreću se oko 120 milijardi dolara

u 7:14 Zadnja izmjena: 16.03.2019 u 7:39
43
Uber

Uber planira zatražiti registraciju od američke Komsije za vrijednosne papire i pokrenuti incijalnu javnu ponudu (IPO) svojih dionica u travnju, objavio je Reuters pozivajući se na neimenovane izvore, a prenosi CNBC.

Očekuje se da će Uberov IPO biti jedan od najvećih među tehnološkim kompanijama. Procjene o vrijednosti koju bi tvrtka mogla dostići u incijalnoj javnoj ponudi kreću se oko 120 milijardi dolara, navodi Wall Street Journal.

Uberov suparnik Lyft već je je zatražio registraciju kod Komisije za vrijednosne papire. Očekuje se da će Lyft pokrenuti proces izlaska na javna tržišta dionica krajem ožujka. To pak znači da će Uber najvjerojatnije objaviti inicijalnu javnu ponudu ubrzo nakon što Lyft dovrši svoj IPO.

Uber i Lyft dvije su od niza tehnoloških tvrti koje bi ove godine trebale pokrenuti proces izlaska na javno tržište kapitala. Među njima Slack, Pinterest i Palantir.

U Uberu nisu željeli komentirati informaciju, navodi CNBC.