Gorivo od ponoći jeftinije, a skladište Okoli je puno gotovo 50 posto

Nove cijene vrijede od ponoći. Litra benzina koštat će 12,03 kune, a dizela 12,89 kuna. Plavi dizel će od ponoći biti jeftiniji za 20 lipa i nova cijena iznosit će 9,25 kuna 

33
cijene goriva
[Izvor: Pixabay]

Vlada je na telefonskoj sjednici potvrdila da će gorivo pojeftiniti: benzin za 99 lipa, a dizel za 54 lipe. Nove cijene vrijede od ponoći. Nova cijena litre benzina bit će 12,03 kune, a dizela 12,89 kuna. Plavi dizel će od ponoći biti jeftiniji za 20 lipa i nova cijena iznosit će 9,25 kuna.

“Kada smo vidjeli kretanja na mediteranskom tržištu, na kojem je cijena naftnih derivata pala, odlučili smo promptno reagirati kako bismo zaštitili standard hrvatskih građana i hrvatsko gospodarstvo”, ponovio je mantru ministar gospodarstva Davor Filipović.

Jutros je održan i sastanak kriznog stožera za opskrbu plinom. Ministar Filipović izvijestio je da je s današnjim danom podzemno skladište plina Okoli napunjeno gotovo 50 posto. Najavio je i novi paket mjera pomoći za građane i gospodarstvo koji će prtedstaviti najesen, a pripremaju se i smjernice za uštedu energije. O tome će se u utorak razgovarati na sastanku ministrara u Bruxellessu.

“Hrvatska se može uklopiti u mere štednje koje su predviđena na razini od 15 posto uštede plina u odnosu na petogodišnji prosjek. Sutra ćemo biti aktivni u diskusiji i nadam se da ćemo doći do kompromisa i da ćemo se zajednički nositi s izzavnom situacijom koja je ispred nas”, rekao je Filipović.