HAK investira 5 milijuna kuna u svoj novi centar u Lici

Centar će objediniti radionice za otklon kvara na automobilima, poligon za sve kategorije vozila i učionice za polaganje prometnih propisa i pravila. Na tom će se mjestu ujedno izdavati i međunarodne vozačke dozvole

79
Hrvatski autoklub

Hrvatski autoklub investiirao je pet milijuna kuna u novi centar koji će uskoro biti otvoren u Gospiću. Centar će objediniti radionice za otklon kvara na automobilima, poligon za sve kategorije vozila i učionice za polaganje prometnih propisa i pravila. Na tom će se mjestu ujedno izdavati i međunarodne vozačke dozvole za sve kategorije vozila te dozvole za upravljanje tuđim vozilima.

Radovi na izgradnji centra su otpočeli te su, tom prigodom, gradilište obišli predsjednik HAK-a Slavnko Tušek, glavni tajnik HAK-a Željko Mijatović, pomoćnik glavnog tajnika dr. sc. Sinan Alispahić, kao i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i gradonačelnika zamjenica Kristina Prša.

Predsjednik HAK-a Slavko Tušek istaknuo je kako je riječ o investiciji kojoj je cilj biti na raspolaganju lokalnom stanovništvu, ali i mnogobrojnim turistima koji prolaze ovim dijelom Hrvatske, u vidu svih usluga koje HAK pruža, od vučne službe do otklona kvarova na samom automobilu.

“Bit će to vrhunski opremljena stanica koja će biti otvorena do početka ljeta te će zaposliti isključivo lokalnu radnu snagu. Broj radnih mjesta odredit će u Hrvatskom autoklubu, a zapošljavat će se putem javnog natječaja”, dodao je.

Tušek se zahvalio gradonačelniku na realizaciji ovog projekta te kazao kao je gradska uprava u iznimno brzom roku izvršila sve potrebne administrativne radnje oko zamjene zemljišta, a posebno zadovoljstvo istaknuo je zbog brzine izdavanja građevinske dozvole koja je bila spremna za točno 29 dana.

Gradonačelnik Starčević istaknuo je pal kako Grad Gospić takvim načinom rada želi potaknuti i druge investitore da dođu u Gospić te kako će svaki ozbiljan investitor imati maksimalnu potporu u što bržem pokretanju poslovanja, odnosno olakšavanju administrativnih potreba i birokracije.