Hrvatski autoklub pokrenuo rent a car tvrtku

Projekt je zamišljen kao usluga dugoročnog karaktera koja se razvija unutar HAK-a i uključuje korištenje postojećih komparativnih prednosti u sustavu tehničke pomoći na cesti, a bit će ponuđena i inozemnim autoklubovima i njihovim članovima

72
HAK Rent a car

Hrvatski autoklub i udruženi autoklubovi osnovali su zajedničku tvrtku kćer HAK Rent a car d.o.o. Projekt je, objašnjavaju u priopćenju, “proistekao iz realne potrebe postojećih HAK članova za zamjenskim vozilima, kao i zbog dodatnog razvoja članskih pogodnosti te potrebama za mobilnošću i sigurnošću na putu i ostalih vozača koji još nisu dio HAK članstva”. Tako će članovima omogućiti korištenje zamjenskih vozila, a ostalim vozačima na tržištu ponuditi uslugu najma vozila.

“HAK Rent a car predstavlja logičnu nadogradnju postojećih usluga Hrvatskog autokluba kao nacionalnog autokluba koji tako podiže razinu usluge na svim područjima RH tj. i onim manje turistički eksponiranim. Usluge su aktivne i u kontekstu članske pogodnosti, koja se odnosi na mobilnost članova, podrazumijevaju osiguravanje zamjenskog vozila te iznajmljivanje vozila, kako članovima Hrvatskog autokluba, tako i svim ostalim klijentima kojima je potrebna standardna usluga najma vozila. Projekt je zamišljen kao usluga dugoročnog karaktera koja se razvija unutar HAK-a i uključuje korištenje postojećih komparativnih prednosti u sustavu tehničke pomoći na cesti, a bit će ponuđena i inozemnim autoklubovima i njihovim članovima”, navodi se u priopćenju.

Prednost nove HAK-ove usluge predstavlja ulaganje u programska rješenja koja za cilj imaju integraciju usluge najma vozila kroz HAK-ovu aplikaciju. Članovi mogu automatski rezervirati vozila bez dodatnih nepotrebnih upisivanja podataka, uz mogućnost lociranja člana ako je potrebna intervencija i zamjensko vozilo.

Do sada je realizirana kupnja prve tranše novih vozila različitih kategorija i brendova Ford, Hyundai, Opel i VW grupacije. U projektu aktivno sudjeluje više autoklubova udruženih u HAK, prije svega kao lokacije za smještaj, distribuciju i održavanje automobila.