Hrvatska pošta proširila vozni park s 20 novih električnih četverocikala

S ukupno 40 električnih četverocikala za dostavu Hrvatska pošta će znatno smanjiti svoj ugljični otisak jer će emisija ugljikova dioksida biti manja za čak 15,2 tona

906
pošta vozni park

Hrvatska pošta proširila je svoj “zeleni” vozni park s 20 novih električnih četverocikala. Prinova predstavlja nastavak višegodišnje nabavke električnih vozila i obnove voznog parka u skladu sa smanjenjem štetnog utjecaja na okoliš i veće energetske učinkovitosti.

U voznom parku Hrvatske pošte ukupno je 220 električnih vozila, od čega je 40 četverocikala. Domet četverocikla s jednim punjenjem je 60 kilometara, a maksimalna brzina 45 km/h. Volumen prtljažnog spremnika je 300 litara,  nosivost oko 150 kilograma.

Uvođenje električnih vozila pridonosi smanjenju operativnih troškova flote vozila te povećanju energetske učinkovitosti. Ova vozila omogućuju bolju mobilnost u gradskim jezgrama i optimiziraju efikasnost postupnim smanjenjem vozila na fosilna goriva. Uporabom 40 električnih četverocikala za dostavu Pošta će znatno smanjiti svoj ugljični otisak jer će emisija ugljikova dioksida biti manja za čak 15,2 tona.

Sredstva za nabavu 20 četverocikala na električni pogon sufinancirana su bespovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

>>Hrvatska pošta u logistički centar u Kukuljanovu ulaže 60 mil. kuna

>>Hrvatska pošta u logistički centar u Kukuljanovu ulaže 60 mil. kuna