Koliko iznosi premija dopunskog zdravstvenog osiguranja u eurima

U HZZO-u su odlučili da se prva rata plaća 9,30 eura, a ostale rate iznosile bi 9,29 eura kako bi cjelogodišnja premija bila podmirena

1117
[Image by tomwieden from Pixabay]

Ako imate dopunsko zdravstveno osiguranje, nećete morati plaćati troškove zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. To podrazumijeva troškove bolničkog liječenja, specijalističkih pregleda i dijagnostike, ortopedskih i drugih pomagala, stomatološke zdravstvene zaštite i protetike i fizikalne rehabilitacije, kad tu zdravstvenu zaštitu koristite temeljem uputnice HZZO-a i u ustanovama koje imaju sklopljen ugovor s HZZO-om.

Oslobođeni ste i plaćanja troškova liječenja u inozemstvu koje obavljate temeljem rješenja HZZO-a. Ukratko, dopunsko zdravstveno osiguranje koje provodi HZZO pokriva razliku do pune cijene zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja propisane čl. 19. st. 3. i 4. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Godišnja premija dopunskog zdravstvenog osiguranja pri Hrvatskom zavodu za zdravstveno osigiranje iznosi 111,49 eura (840 kuna). U HZZO-u su odlučili da se prva rata plaća 9,30 eura, a ostale rate iznosile bi 9,29 eura kako bi cjelogodišnja premija bila podmirena.

“Ako netko na plati baš 9,30 eura, mi ćemo to tolerirati jer imamo odluku o raspolaganju sredstvima kojom se tolerira godišnji iznos od 65 lipa”, objasnio je za Hratski radio voditelj Službe za strategiju i razvoj dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja HZZO-a Sven Raić.