Westgate u svojoj poslovnoj zoni gradi Centar za električna vozila

Centar će se prostirati na gotovo devet hektara, a u njemu bi se sklapali električni automobili iz dostavljenih dijelova te dijelovi za električne automobile. Godišnji kapacitet Centra procjenjuje se na 30.000 automobila

619

U sklopu Westgate Business Parka pokraj Zaprešića gradit će se Centar za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila s pogonom za sklapanje automobila, potvrdio je direktor Westgate Denis Ćupić za Jutarnji list.

Investitor, tvrtka Westgate Zona, uputila je 4. siječnja Ministarstvu gospodarstva i zaštite okoliša dokumentaciju potrebnu kako bi se provelo ispitivanje utjecaja kompleksa na okoliš.

Centar će se prostirati na gotovo devet hektara, a u njemu bi se sklapali električni automobili iz dostavljenih dijelova. U pogonima bi se sklapali i dijelovi za električne automobile. Godišnji kapacitet Centra procjenjuje se na 30.000 automobila. Autmobili bi se u Centru garažirali do prodaje, piše Vedran Marjanović.

Uz pogon za sklapanje vozila, skladišta, garaže i uredske prostore, Centar bi trebao imati i servis za vozila i dijelove te opremu za ispitivanje kvalitete.

Westgate Business Park prostire se na 450 tisuća četvornih metara, u neposrednoj blizini trgovačkog centra. Za gradnju je predviđena površina od 170 četvornih metara. Investitorima će se ponuditi parcele s kompletnom infrastrukturom, a prvi investitori mogli  bi početi poslovatiu Parku u 2024. godine.