Institut IGH otvorio podružnicu u Mađarskoj

Podružnica će djelovati pod skraćenim nazivom Institut IGH, JSC Hungarian Branch Office. Na čelu ureda bit će direktorica Ivona Novački, a sjedište podružnice bit će u Szegedu

89
Institut IGH
[Izvor: Institut IGH]

Institut IGH izvijestio je putem Zagrebačke burze da je 16. studenoga otvorio podružnicu u Mađarskoj. Podružnica će djelovati pod skraćenim nazivom Institut IGH, JSC Hungarian Branch Office. Na čelu ureda bit će direktorica Ivona Novački, a sjedište podružnice bit će u Szegedu.

Institut IGH je projektantska, konzultantska i znanstvena institucija koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu. Osnovana je 1949. a danas zapošljava više od 500 inženjera u Hrvatskoj i inozemstvu, u podružnicama i na projektima.

IGH-ovi laboratoriji akreditirani su za 500 metoda ispitivanja. Opremom i stručnim potencijalima na razini su vodećih europskih laboratorija. Svaki certifikat IGH-ovih laboratorija važeći je bilo gdje u Europi. Laboratoriji IGH djeluje na više lokacija u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Varaždin i Dubrovnik) te u inozemstvu (Kosovo, BiH, Gruzija).

IGH je prisutan u svim bitnim tržišnim sektorima, počevši od cesta, željeznice i svih pomorskih i inženjerskih građevina, aerodroma, kompletne visokogradnje (uključujući turizam, komercijalne i stambene objekte te javnu i sportsku infrastrukturu), do hidrotehnike, zaštite okoliša, energetike i industrije. IGH je snažno iskoračio i prema zemljama našega okružja: BiH, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Albaniji i Bugarskoj, sve do Gruzije, Rumunjske i Ukrajine. Podružnica Instituta IGH aktivna je i u Austriji.