Ante Barić preuzima mjesto predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela

Fokus društva Liburnia Riviera hoteli se sada usmjerava na razvoj i repozicioniranje portfelja nekretnina i tvrtke u cjelini, podizanje kvalitete proizvoda i ugostiteljskih usluga te iskorištavanje strateških prilika

33
Ante Barić
Ante Barić od 1.11.2023. preuzima mjesto predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela

Nadzorni odbor Liburnia Riviera Hoteli d.d. imenovao je Antu Barića novim predsjednikom Uprave Društva, umjesto dosadašnjeg predsjednika Karla Eckerstorfera. Sjednica je održana u utorak, 17. listopada 2023., a odluka će biti na snazi od 1. studenoga 2023. godine.

Kao novi predsjednik Uprave Liburnije, Ante Barić sa sobom donosi bogato iskustvo, iznimne menadžerske vještine i duboko razumijevanje globalne hotelske industrije koje je tijekom svoje karijere gradio sa zapaženim postignućima u Americi, Europi i Aziji.

“Kada smo gospodina Eckerstorfera doveli u tvrtku krajem 2021., najvažnije nam je bilo osigurati financijsku stabilnost, kvalitetu i dugoročnu održivost poslovanja. Zadani ciljevi u ove dvije godine uspješno su ostvareni i vjerujemo da je tvrtka spremna krenuti u novu fazu transformacije. Naš fokus sada usmjeravamo na razvoj i repozicioniranje portfelja nekretnina i tvrtke u cjelini, podizanje kvalitete naših proizvoda i ugostiteljskih usluga te iskorištavanje strateških prilika. Ante Barić dosad je obnašao dužnost člana Nadzornog odbora, a njegovo razumijevanje vrijednosti i strateških ciljeva Društva bit će neprocjenjiva podloga za uspješno preuzimanje nove uloge”, rekao je Johannes Böck, predsjednik Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela.

Istaknuta karijera Ante Barića u hotelskom sektoru proteže se gotovo 25 godina u područjima razvoja novih hotela, hotelskih operacija te hotelskih investicija i širenja hotelskih portfelja. Svojim radom pridonio je razvoju hotelske industrije na području 30 zemalja i tržišta, uključujući i svoju rodnu Hrvatsku. Nedavno je radio kao član Uprave za strategiju i razvoj u Aminess Hotels & Resorts.

Prije povratka u Hrvatsku vodio je širenje renomiranog azijskog hotelskog lanca Dusit Hotels & Resorts u 18 azijskih zemalja te strateški plan tvrtke za izgradnju prvog franšiznog programa i unapređenje usluga menadžment kompanije. Diplomirao je na sveučilištima Rutgers i Harvard.

Jedinstveni hoteli na jedinstvenoj destinaciji

“S novim timom lidera, predsjednikom i članom Uprave, krećemo u novo poglavlje našeg razvojnog puta, gradeći Liburniju kao kompaniju s iznimnim ljudima, jedinstvenim hotelima u jedinstvenoj destinaciji. Globalna hotelska industrija rapidno se razvija i mijenja pa budućim ulaganjima želimo pokrenuti novu generaciju hotela, kao temelj za razvoj naraštaja lidera koji će osigurati posebno iskustvo putovanja i boravka u destinaciji.

Budućnost je u rukama onih koji će znati stvoriti novu konkurentnu i naprednu ponudu i prepoznati izazove vremena u kojem se nalaze kao prilike za rast i razvoj. Naši hoteli moraju odražavati potrebe današnjih gostiju, bez da se odreknemo društvene odgovornosti prema baštini prekrasne opatijske rivijere i prema lokalnoj zajednici”, naglasio je Böck.

Filip Močibob novi je izvršni financijski direktor

Umjesto Dušana Mandiča, novi član Uprave bit će Filip Močibob, koji je do sada obnašao ulogu izvršnog financijskog direktora Društva. “Filip je osigurao financijsku stabilnost i pozitivan poslovni zamah Liburnije te se njegovim mandatom u Upravi održava kontinuitet poslovanja i predanost financijskoj dobrobiti kompanije. Imenovanje Filipa dokaz je naše predanosti prepoznavanju i njegovanju talenata iz naših redova”, dodao je Böck.

Tvrtka je u 2022. ostvarila snažan oporavak poslovnih rezultata, što je u konačnici rezultiralo poboljšanjem operativne dobiti (EBITDA) za 363 %, te ostvarila snažan rast ukupnih prihoda od 54 posto u odnosu na razdoblje 2021. godine.

“Svakako želim zahvaliti Karlu Eckerstorferu i Dušanu Mandiču na doprinosu koji su dali tijekom svog mandata, a posebno mi je drago što Ante Barić i Filip Močibob nastavljaju graditi budućnost Liburnije. Želim im puno uspjeha u novim ulogama, “ rekao je Böck.