Dora Strezova-Nikolova nova glavna direktorica PJ Coca-Cola HBC Adria

Ruža Tomić Fontana, koja je poslovnu jedinicu Adria vodila više od pet godina, svoj profesionalni put nastavlja kao glavna direktorica poslovne jedinice koja uključuje tvrtke u Poljskoj, Estoniji, Latviji i Litvi

70
Dora Strezova-Nikolova
Dora Strezova-Nikolova [Izvor: Coca-Cola]

Dora Strezova-Nikolova preuzela je početkom veljače dužnost glavne direktorice poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria, sa sjedištem u Zagrebu. Na tome će mjestu biti zadužena za upravljanje poslovanjem tvrtki u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Ruža Tomić Fontana, koja je tvrtke u sastavu poslovne jedinice Adria uspješno vodila više od pet godina, svoj profesionalni put nastavlja unutar Skupine Coca-Cola HBC kao glavna direktorica poslovne jedinice koja uključuje tvrtke u Poljskoj, Estoniji, Latviji i Litvi.

Dora Strezova-Nikolova na novi položaj u Coca-Coli HBC dolazi s mjesta glavne direktorice tvrtke The Coca-Cola Company u Bugarskoj na kojemu je bila od svibnja 2021. godine. Prije dolaska u Coca-Colu četiri je godine radila kao konzultantica i stručnjakinja za poticajno vođenje u Bugarskoj i Austriji te direktorica vlastite startup tvrtke. Prethodno je 18 godina provela u Skupini Danone radeći u brojnim zemljama i obavljajući razne dužnosti, uključujući one u prodaji i marketingu u tvrtki Danone Bugarska kao i dužnost direktorice marketinga u Rumunjskoj, jadranskim zemljama i Rusiji. Posljednja dužnost Dore Strezove-Nikolove u Danoneu bila je ona glavne direktorice za Bugarsku, Grčku i Cipar.

“Iznimna mi je čast preuzeti položaj glavne direktorice Coca-Cole HBC Adria. Gradeći na temeljima dosadašnjih uspjeha, predano ćemo nastaviti podizati standarde u području društveno odgovornoga i održivoga poslovanja te kao važan dionik doprinositi društveno-gospodarskom razvoju Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kao jedan od vodećih poslodavaca, nastavit ćemo njegovati ravnopravno, uključivo i poticajno radno okruženje koje pruža prilike za potpuno ostvarenje potencijala svih zaposlenika. Uz daljnja ulaganja u razvoj partnerskih odnosa s našim kupcima i zajednicom kao i u inovacije i nove proizvode, uvjerena sam da ćemo svojom predanošću održivom poslovanju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe na sva tri tržišta”, istaknula je Dora Strezova-Nikolova.