Upravu HEP-a će privremeno voditi Vice Oršulić

Vlada od Oršulića očekuje da HEP nastavi provoditi mjere pomoći građanima, odnosno da se cijene električne energije ne povećavaju, no da se istovremeno nastavi s investicijama

20
[zvor: HEP]

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice predloženo je da se za obnašetelja dužnosti predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede imenuje dosadašnji član Uprave Vice Oršulić.

Vlada od Oršulića očekuje da HEP nastavi provoditi mjere pomoći građanima, odnosno da se cijene električne energije ne povećavaju, no da se istovremeno nastavi s investicijama.

Vice Oršulić imenovan je kao vršitelj dužnosti do provedbe postupka za imenovanje sukladno zakonu, rekao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić. “Mi smo sigurni da će Nadzorni odbor prihvatiti prijedlog Vlade Republike Hrvatske”.

“Očekujemo da Hrvatska elektroprivreda nastavi poslovati tako da osigurava provedbu uredbe o paketu mjera, da ne dolazi do povećanja cijena električne energije, da osigurava redovno elektroenergetski sustav u Hrvatskoj i da nastavi s ulaganjima u nove energetske projekte”, rekao je Bačić.

Dosadašnji predsjednik Uprave Frane Barbarić dao je ostavku nakon što je Državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu zbog bespravne gradnje. Kako se čini, Frane Barbarić će ostati u HEP-u.