Hrvoje Ljubičić novi izvršni direktor Ingemarka

Hrvoje Ljubičić na poziciji izvršnog direktora naslijedio je osnivača tvrtke Viktora Matića koji je tvrtku uspješno vodio od 2006. godine. Matić će ubuduće imati savjetodavnu ulogu u osnaživanju tehnološkog dijela tvrtke

31
Hrvoje Ljubičić

Hrvoje Ljubičić novi je izvršni direktor Ingemarka, zagrebačke agencije za razvoj softvera prema narudžbi. Na toj poziciji naslijedio je osnivača tvrtke, Viktora Matića, koji je tvrtku uspješno vodio od 2006. godine.

Prema riječima osnivača Matića, koji će ubuduće imati savjetodavnu ulogu u osnaživanju tehnološkog dijela tvrtke, Ingemark je danas pouzdan partner nekim od najvećih tvrtki u jugoistočnoj Europi, kao i brojnim tvrtkama iz zapadne Europe, Bliskog istoka i SAD-a te je u fazi snažnog rasta i pojačanje na upravljačkoj razini logičan je i prirodan slijed usklađen s daljnjim poslovnim nastojanjima tvrtke.

Hrvoje Ljubičić diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a  poslovnu karijeru započinje kao softverski inženjer. Od 2007. radi u Agrokoru, odnosno u njihovoj IT tvrtki mStart, gdje obnaša brojne tehnološke i upravljačke funkcije. Sudjelovao je na više projekata, posebice u područjima elektroničkog poslovanja, integracija i e-commerce. Paralelno s razvojem karijere završio je i program za izvršnog magistra poslovne administracije (EMBA) na COTRUGLI Busines School.

Ljubičić ima bogato iskustvo u izgradnji poslovanja i timova “iz nule” s posebnim naglaskom na tech kompanije i enterprise architecture. Među najznačajnijim pozicijama koje je obnašao je pozicija direktora za e-commerce, a u Ingemark dolazi s pozicije direktora razvoja proizvoda i usluga mStarta.

“S Ingemarkom me veže dugogodišnja suradnja na brojnim projektima tako da sam upoznat s mogućnostima i ekspertizom tima koji ću, vjerujem, uspješno voditi. Pred Ingemarkom je razdoblje snažnog rasta koje će pratiti usklađivanje postojećih i uvođenje novih procesa te daljnje usavršavanje zaposlenika, uz kontinuirani fokus na kvaliteti isporučenih projekata. S druge strane, na meni je da stečenim znanjem i iskustvom, zajedno s ostatkom upravljačkog tima, osiguram daljnji razvoj Ingemarka na domaćem, ali i globalnom tržištu. Obzirom na dokazanu i prepoznatu stručnost upravljačkog tima i svih zaposlenika Ingemarka, ne sumnjam u realizaciju ciljeva koji su pred nama. Ukazano povjerenje mi je i osobno dodatni vjetar u leđa te vjerujem kako ću dostojno zamijeniti Viktora, koji je godinama bio zaštitno lice Ingemarka na CEO poziciji”, rekao je Hrvoje Ljubičić povodom preuzimanja pozicije izvršnog direktora Ingemarka.

Organski rast i fokus na strana tržišta

Ingemark je prije dvije godine započeo proces interne reorganizacije kao podršku organskom rastu tvrtke i prepoznatim mogućnostima u kontekstu razvoja poslovanja. Rezultati su se vrlo brzo pokazali; tvrtka je postala znatno skalabilnija i počela organski rasti. Trenutno zapošljavaju više od 60 stručnjaka, a očekuju kako će do kraja ove godine svoj tim ekipirati sa još barem desetak stručnjaka.

Jedna od njih je i Ines Vranješ Radovanović, nova direktorica ljudskih resursa Ingemarka. Vranješ Radovanović je iskusna menadžerica s devet godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima te 14 godina iskustva u savjetovanju i radu s Upravama, višim i visokim menadžmentom u području upravljanja ljudima i poslovanjem. Vranješ Radovanović u Ingemark dolazi iz osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d., a posjeduje široko znanje i iskustvo u području upravljanja ljudskim potencijalima, ali i u području komunikacijskog menadžmenta.

Zagrebačka tvrtka Ingemark trenutno zapošljava više od 60 stručnjaka, a osim razvoja softvera, tvrtka je svoju ponudu proširila i na područje cloud consultinga Amazon Web Services (AWS) i kao VMware – Professional Solution Provider. Ingemark gotovo polovicu svih svojih prihoda ostvaruje izvan Hrvatske. Tvrtka će se u budućnosti još snažnije fokusirati na strana tržišta, posebice američko,