Ivan Mišetić novi je predsjednik Vijeća članova HUP-a

Za dopredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik i direktor Francka Ivan Artuković

34

Ivan  Mišetić, glavni tajnik Atlantic Grupe, izabran je u utorak za predsjednika Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Za dopredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik i direktor Francka Ivan Artuković, priopćeno je iz HUP-a.

“Zahvaljujem svima na povjerenju i nadam se da ćemo uz novo vodstvo HUP-a i dalje predano raditi na dobrobit gospodarstva u Hrvatskoj, a posebno u interesu svih članica i članova HUP-a. Obećajem da ću biti racionalan u svojim odlukama kao i u dosadašnjem radu, a uz vašu pomoć vjerujem da ćemo postići i najbolje rezultate. Posebno zahvaljujem dosadašnjoj predsjednici Vijeća članova Marini Pulišić na njenom dosadašnjem trudu i nesebičnom zalaganju”, poručio je Mišetić.

Ivan Artuković je čestitao svim ostalim kandidatima i izrazio uvjerenje da HUP treba biti otvorena platforma koja će motivirati članove da se i ubuduće javljaju na pozicije unutar Udruge.

“Ovdje smo da repozicioniramo HUP kao snažnu udrugu poslodavaca, uz veliku podršku predsjednika i novog vodstva HUP-a”, rtekao je Artuković.

Slobodan Školnik čestitao je svima koji su imali hrabrosti, volje i želje da se kandidiraju. Školnik smatra da je HUP-u potrebna nova, mlada energija, te se nada da će moći doprinijeti toj pozitivnoj snazi i postaviti HUP na čvrste noge, a posebno u svjetlu dijaloga s ostalim socijalnim partnerima.

Vijeće članova okuplja granske udruge i tridesetak izravnih članova. Donosi smjernice i preporuke o svim značajnim pitanjima i stavovima HUP-a te je zaduženo za provedbu izbora za najvažnije funkcije HUP-a – predsjednika/predsjednicu te članove i članice izvršnog i nadzornog odbora.

Vijeće je na sjednici održanoj u utorak razmatralo i trenutne prioritete djelovanja pri čemu je kao tema od krovnog horizontalnog interesa prepoznat Nacionalni plan za oporavak i otpornost (NPOO), jedan od najvažnijih strateških dokumenata za osiguranje daljnjeg rasta i razvoja gospodarstva. Od ostalih tema u fokusu HUP-a će biti EU fondovi u sljedećem programskom razdoblju, Zakon o radu, parafiskalni nameti i administrativno rasterećenje gospodarstva.

Izbornom čelnika Vijeća ćlanica zatvara se redovni ciklus izbora za sljedeće četiri godine sljedeće četiri godine. Izbori su provedeni po modelu otvorenih poziva i transparentnih izbora ovlaštenih predstavnika.

HUP sad ima zaokružena sva tijela potrebna za nastavak učinkovite tranzicije i još aktivniju suradnju sa socijalnim partnerima u trenucima dok je neophodno značajno ubrzati oporavak cjelokupnog gospodarstva i okrenuti se prema jačanju produktivnosti privatnog sektora, zaključuje se u priopćenju.