Kreće izgradnja nove kolektorske i vodovodne mreže u Vodicama

Projekt, ukupne vrijednosti 4,1 milijun kuna, obuhvaća izgradnju fekalne kanalizacije i vodovodne mreže u sklopu rekonstrukcije dionice državne ceste D8 u Vodicama

38
vodovodne mreže vodice
Ugovore o gradnji nove kolektorske i vodovodne mreže na području Grada Vodica “ potpisali su generalni direktor Hrvatskih voda. Zoran Đuroković i direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Frane Malenica.

Ugovore o gradnji nove kolektorske i vodovodne mreže na području Grada Vodica u sklopu projekta „Izgradnja fekalne kanalizacije, vodovodne mreže i telekomunikacijske mreže u sklopu rekonstrukcije dionice državne ceste D8 u Vodicama“ potpisali su jučer u Vodicama generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Frane Malenica.

Riječ je o dva ugovora o sufinanciranju, vrijedna 4.100.000,00 kuna bez PDV-a: Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina vodoopskrbe na području Grada Vodice i Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina odvodnje na području Aglomeracije Vodice. Iznos od 3,4  milijuna kuna odnosi se na fekalnu kanalizaciju, a 700.000,00 kuna na vodoopskrbu.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i ministar gospodarstva i održivog razvoja  Tomislav Ćorić, župan Šibensko-kninski Goran Pauk i gradonačelnica Vodica Nelka Tomić.

Projekt obuhvaća izgradnju fekalne kanalizacije i vodovodne mreže u sklopu rekonstrukcije dionice državne ceste D8 u vodicama (cca 1,7 kilometara). Planirana je izgradnja 1.050 metara fekalne kanalizacije te vodoopskrbne mreže u dužini od 230 metara.

Kanalizacijska i vodovodna mreža koji su predmet ovog projekta dio su integralnih sustava odvodnje i vodoopskrbe grada Vodica čiji se nastavak izgradnje planira kroz realizaciju EU projekta Aglomeracije Vodice-Tribunj-Srima Faza II.

S obzirom na status pripremljenosti Aplikacijskog paketa, ishođenost dozvola te riješenost imovinsko-pravnih odnosa projekt Aglomeracije je visokom stupnju spremnosti i planira se realizirati u razdoblju 2021. – 2027.