Ivan Novaković imenovan predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga

Nikola Vuković i Ante Samodol razriješeni su jer su teško surađivali s ostalim članovima Uprave, Nadzornim odborom, a u konačnici i s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima, objasnio je gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević

82

Skupština Zagrebačkog holdinga razriješila je članove Uprave Nikolu Vukovića i Antu Samodola, a novim predsjednikom Uprave imenovan je Ivan Novaković.

Kao novoizbrani gradonačelnik Tomislav Tomašević u lipnju je, izravno, bez natječaja  imenovao Vukovića i Samodola u Upravu Zagrebačkog holdinga kako bi hitno uveli red u tu tvrtku. Sada ih je smijenio i objasnio zašto.

“Iako smo se dogovorili oko strateških ciljeva koji su biti za stabilizaciju Zagrebačkog holdinga, došlo je do teže suradnje, posebice zbog različitih koncepcija vezanih za upravljanje. Oni su teško surađivali s troje članova Uprave koje smo izabrali na javnom natječaju prije više od mjesec dana. Isto tako su teško surađivali s članovima Nadzornog odbora koje smo izabrali, a u konačnici i s nama”. objasnio je Tomašević.

Vuković i Samodol iz Holdinga odlaze s otpremninama koje iznose tri bruto plaće. U njihovim slučajevima to je 99.000 odnosno 90.000 kuna.

Ivan Novaković diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i stekao titulu diplomiranog inženjera. Dodatno se obrazovao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je započeo 2005. kao potpredsjednik tvrtke adriatica.net, a zatim je četiri godine proveo u dvije firme koje se bave prodajom i najmom vozila. Od rujna 2011. radi na različitim pozicijama u Ini, gdje je stjecao iskustvo na rukovodećim pozicijama, posebice na području strateškog razvoja, razvoja poslovanja i upravljanja imovinom i uslugama.

Direktor Inine tvrtke kćeri STSI postaje 2012. godine. U srpnju 2017. imenovan je direktorom Novih biznisa u samoj Ini, da bi se u veljači 2019. ponovno vratio u STSI. Kao direktor razvoja novih biznisa u INA-i bio je zadužen za izradu dugoročne strategije razvoja grupe u kontekstu globalne tranzicije prema obnovljivim izvorima energije, uključujući teme e-mobilnosti, proizvodnje energije, digitalnih usluga i drugih investicijskih projekata. U lipnju prošle godine pokrenuo je vlastitu privatnu tvrtku.