Jasminko Herceg novi je predsjednik HUP – Koordinacije veledrogerija

HUP-Koordinaciju veledrogerija čine četiri najveće veledrogerije Medika d.d., Phoenix farmacija d.o.o., Oktal pharma d.o.o. i Medical Intertrade d.o.o. Huljaj je za predsjednika izabran s dvogodišnjim mandatom koji počinje 1. rujna

7
Jasminko Herceg [Izvor: HUP]

Jasminko Herceg, predsjednik uprave Medike d.d., izabran je za novog predsjednika HUP – Koordinacije veledrogerija s dvogodišnjim mandatom koji počinje 1. rujna. Za dopredsjednika je izabran Jasmin Huljaj, predsjednik uprave Phoenix farmacije d.o.o. Novi čelnici izabrani su na redovnoj sjednici HUP – Koordinacije veledrogerija

Prilikom preuzimanja dužnosti novoizabrani predsjednik Herceg istaknuo je kako će veledrogerije i dalje biti partner sustavu te da će Koordinacija nastaviti raditi na zajedničkim ciljevima – uređenju sustava plaćanja za lijekove i medicinske proizvode te unaprjeđenju uvjeta poslovanja veledrogerija u Republici Hrvatskoj kao djelatnosti od vitalnog značaja za čitav zdravstveni sustav.

“Veledrogerije u ovom trenutku imaju i veliki problem i s cijenama energenata, cijene plina porasle su nam i do 15 puta. Mogućnost značajnije racionalizacije potrošnje u našem poslovanju ne postoji obzirom da se lijekovi moraju čuvati u strogo propisanim uvjetima, dio kojih je i tzv. hladni lanac. U tome dijelu veledrogerije od države očekuju hitne zaštitne mjere u vidu fiksiranje cijene plina i struje koju plaćaju veledrogerije, uz od države subvencionirani ostatak cijene, obzirom da cijene lijekova i medicinskih proizvoda koje veledrogerije distribuiraju određuje država bez ikakve mogućnosti njihove korekcije od strane samih veledrogerija, što je to slučaj kod svih ostalih gospodarstvenika” , istaknuo je Herceg.

HUP-Koordinaciju veledrogerija čine četiri najveće veledrogerije Medika d.d., Phoenix farmacija d.o.o., Oktal pharma d.o.o. i Medical Intertrade d.o.o., tzv. Full Lineri, koji svakodnevno opskrbljuju bolnice i ljekarne lijekovima i medicinskim proizvodima na području cijele Hrvatske, uključujući i najudaljenije otoke i ruralna područja.