Klemens Haselsteiner od siječnja postaje glavni izvršni direktor Strabaga

Budući da je obnašao nekoliko pozicija unutar tvrtke, Klemens Haselsteiner je pridonio digitalizaciji, korporativnom razvoju i inovativnosti te je implementirao globalnu strategiju digitalizacije i održivosti

242
Klemens Haselsteiner
Klemens Haselsteiner će sljedeće godine preuzeti ulogu izvršnog direktora (Foto: Strabag)

Strabag, jedna od vodećih europskih građevinskih kompanija, objavila je da će Klemens Haselsteiner iduće godine preuzeti poziciju glavnog izvršnog direktora Grupe. Haselsteiner je u Upravnom odboru od 2020. godine, a poziciju izvršnog direktora će preuzeti od siječnja 2023., nakon što će s te pozicije nakon deset godina odstupiti Thomas Birtel.

Klemens Haselsteiner istaknuo je kako je korporativna odgovornost dio njegova DNK te da Strabag ima dugoročnu perspektivu: “Moramo razmišljati ne samo o danas ili sutra, već i o prekosutra. Moja vizija je stvoriti otporan, održiv i inovativan Strabag”.

Alfred Gusenbauer, predsjednik Nadzornog odbora, naglasio je pak kako je Klemens Haselsteiner učio građevinski posao iz temelja, kroz različite pozicije unutar grupe, gradeći pri tome svoju stratešku viziju tvrtke.

“Sa stajališta nadzornog odbora, on je osoba koja upotpunosti odgovara profilu kakav tražino za predsjednika uprave međunarodno uspješne korporacije koja kotira na burzi. U ime Nadzornog odbora zahvaljujem Thomasu Birtelu na izvanrednom radu. Fokusirajući se na upravljanje rizicima dao je značajan doprinos poboljšanju profitabilnosti kompanije”, rekao je Gusenbauer.

Budući da je obnašao nekoliko pozicija unutar tvrtke, Klemens Haselsteiner je pridonio digitalizaciji, korporativnom razvoju i inovativnosti te je implementirao globalnu strategiju digitalizacije i održivosti.

Haselsteiner će ostati zadužen za inovacije i digitalizaciju i nakon što sljedeće godine preuzme dužnost izvršnog direktora. Zbog toga će doći do promjena u Upravi koja će se sada sastojati od pet ljudi.

Alfred Watzl, trenutno zadužen za segment “sjever + zapad”, preuzet će segment “jug + istok” od Petera Krammera, koji će krajem godine napustiti Strabag. Ovu promjenu prati prebacivanje Poljske u segment “Jug + Istok”.

Jörg Rösler preuzima segment “sjever + zapad”, koji uključuje njemačko tržište, Benelux i Skandinaviju, a sada će se proširiti na Švicarsku.

Segment “International + Special Divisions i dalje će voditi Siegfried Wanker, dok je  Christian Harder potvrđen na poziciji glavnog financijskog direktora.